Biznismen sa Balkana novi vlasnik Southamptona

Balkanski biznismen Dragan Šolak postao je novi vlasnik engleskog fudbalskog kluba Southamptona, nakon što je sklopljen ugovor od 100.000.000 funti za kupovinu ovog premijerligaša, prenio je danas Sky Sport.

Vjeruje se da Šolak stoji iza nove holding kompanije koja će pokušati da u svoje vlasništvo uvrsti i klubove iz drugih međunarodnih liga.

U preuzimanje Southamptona su uključeni i Rasmus Ankersen, bivši kodirektor Brentforda, i Henrik Kraft, investitor iz Londona.

Do sada većinski vlasnik Southamptona bio je kineski biznismen Gao Jisheng, koji je 2017. kupio 80 posto udjela u klubu.

Ovo je prvi dogovor koji je Premier liga odobrila otkako je bivša ministarica sporta Tracey Crouch pozvala na rigorozniju kontrolu preuzimanja klubova.

Southampton još uvijek ne želi da se oglašava o ovom pitanju.

Šolak je za one koji ne znaju – kralj kablovske televizije i vlasnik info kanala N1 u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj. prneosi “Radiosarajevo“.

1 Komentar

  1. N1 je pre koju godinu bio veliki kritičar vlasti npr izvrsna Zorićka. I oni popustiše, Jelena dobi orden od AV-a i kupiše Sautempton! AV kupuje sve što je na prodaju. Ili tako ili ko Ćuruvija ili Pantić!

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.