Anđela ima 12 godina, čuva ovce i krave i odličan je đak!

Anđela Dukanac iz Rzinja kod Ivanjice ima dvanaest godina i posebna je po mnogo čemu. Njen dan počinje sa prvim zracima sunca kada pomaže roditeljima da isteraju ovce i krave na pašu, onda se sprema za školu i seoskim, zemljanim putem pešači kilometar do školskog autobusa.

Po povratku se opet lati kućnih poslova, sa majkom muze krave i pomaže joj u pravljenju sira i kajmaka, stiže da uradi domaći i bude odličan đak.

Njena starija sestra Anastasija i braća Petar i Pavle takođe su odlični učenici i veoma dobri radnici. Od malena su prihvatili sve obaveze koje donosi život na selu, pa se ne libe nikakvog posla.

Leutar.net Anđela ima 12 godina, čuva ovce i krave i odličan je đak!

Kao i njihovi vršnjaci uživaju sve blagodeti savremenog doba koje im pružaju društvene mreže, ali su bogatiji za beskrajno nebesko plavetnilo, čist vazduh, zdravu hranu i karakter koji grade na čvrstim i ispravnim životnim osnovama.

Iako to mnogima zvuči nestvarno, ova deca bi volela da se nakon školovanja vrate u svoj zavičaj na 1.000 metara nadmorske visine i uživaju u beskrajnoj prirodnoj lepoti, ali za takvu odluku neophodan im je bolji put.

Zdrava, nasmejana i srećna deca lepša su strana Srbije. Ulaganje u njihov osmeh siguran je put u bolju budućnost, piše Infoliga.

VIDEO: Youtube

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.