Scene zbog kojih ste plakali dok ste gledali Tomu su izmišljene

Godinu koja je za nama obeležilo je nekoliko ostvarenja, ali najveći pečat, makar što se tiče kinematografije ostavio je film „Toma“. Iako je osim titule najpopularnijeg filma dobio i tituli najtužnijeg – mnoge scene iz filma uz koje su ljudi plakali su ipak izmišljene, donosno nisu se desile za života jednog od najvećih pevačkih legendi sa ovih prostora.

Iako je kroz mnoge tužne scene opisan život Tome Zdravkovića, ovaj film je ipak više fikcija jer se mnoge stvari nisu zaista i dogodile.

Najtužnija scena iz filma je izmišljena

Scena koja je izmamila najviše suza gledalaca jeste ona u kojoj Toma peva čuvenu pesmu „Za Ljiljanu“ i koju je posvetio supruzi njegovog doktora Hadžipopovića, koja boluje od raka, u filmu, što se u relanosti ije dogodilo.

Toma je ovu pesmu posvetio glumici Ljiljani Blagojević tako da se ova situacija iz filma nije desila u stvarnom životu pevača.

Doktor Hadžipopović postoji samo u filmu, gde je veoma zastupljen

Doktor Aleksa Hadžipopović čiji lik u filmu tumači Petar Benčina je imao bitnu ulogu u životu pevača, do duše samo u filmu. On ga prati na koncerte, leči ga i ubeđuje da treba da vodi mnogo uredniji život. Ipak, uloga ovog doktora je takođe izmišjena kako bi film dobio veću dozu emocije.

Za ovo je najzaslužniji glumac Nikola Pejaković, jedan od scenarista filma.

„Godinu i po trajalo je istraživanje i najviše sam razgovarao sa Tozovcem i Tominom suprugom. Bjela je razgovarao sa Novicom, Tominim bratom, i vidi se da su ti razgovori na Bjelu dosta uticali. Ja sam pokušao da anegdote o Tomi ostavim po strani i bilo mi je važno da otkrijem šta je to što Tomu muči. – Zato sam morao da napravim novu priču i uvedem likove poput doktora i LJiljane koji nisu postojali“, kazao je Pejaković nedavno.

VIDEO

Toma u filmu ima samo sina

Toma u filmu ima sina i iz nepoznatog razloga nije pomenuto da ima i ćerku. Sa prvom suprugom je dobio naslednicu Žaklinu, dok mu je četvrta supruga Gordana rodila sina Sašu.

Toma Zdravković se u filmu ženio dva puta, iako se u stvarno ženio četri

Oni koji su pratili detalje iz ljubavnog života Tome Zdravkovića, odlično znaju da je kroz film ludo zaljubljen u Silvanu, ali da ima dve žene. Jednu tumači Milena Radulović sa kojom se razilazi zbog prevare, a onda ženi Gordanu sa kojom ostaje do kraja filma.

U stvarnom životu, Toma je imao četiri braka. Njegova prva supruga zvala se Olgica, druga je bila Milica, treća Nada Radanović sa Cetinja. Tomina četvrta supruga Gordana živi u Torontu.

Menadžer Drda nije postojao u Tominom životu

Andrija Kuzmanović takođe ima bitnu ulogu u ovom filmu. On tumači menadžera Tome Zdravkovića koji mu pravi ozbiljnu karijeru. Ipak, Drda u filmu je fiktivan, izmišljen lik, ali je čovek s tim imenom stvarno postojao.

Dragan Daković zvani Drda bio je čovek koji je mladu generaciju glumaca učio fudbal za film „Montevideo“. Čovek je bivši fudbaler poznat po boemštini i on je na više načina pomagao realizaciju kultnog ostvarenja „Montevideo“. Prošle godine je iznenada preminuo.

Toma je za života imao oko pet menadžera koji su mu pomagali u karijeri, piše Noizz.

Pesma Lepe Lukić u to vreme nije bila snimjena

Ovaj film ima mnogo boemskih trenutaka kada bismo svi poželeli da smo sa slavnim pevačima u kafani. Ono što je greška u ovom filmu jeste nastup pevačice Lepe Lukić (koju izvodi Olivera Bacić) nije ni postojala u vreme dok je Toma Zdravković bio živ.

Zbog toga Lepa u stvarnom životu, tu pesmu nije mogla da peva na koncertnim turnejama u to vreme.

Izvor: Istorijski zabavnik

1 Komentar

  1. Film me je toliko zamorio,da posle nisam mogada spavamPreva žena mu je Zrenjaninka sa kojom je živeo oko2 god dobili su dete i on je njoj našao smeštaj u <istri.Brat te žene je sačekivao da ga tuče, ali Toma je to mslo vrememna bio sa mmnom.tako da sam ga štitio

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.