Paljenje zastave ne doprinosi suživotu, ni miru

Predsjednik Opštinske Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak smatra da je pokušaj paljenja zastave Republike Srpske na Кundovači iznad naselja Vojkovići tokom novogodišnjih praznika, još jedna od provokacija koja ne doprinosi suživotu, ni miru.

Tuševljak je ocijenio da će biti još takvih incidenata, možda i težih od paljenja zastava i farbanja ploča.

„Može se očekivati da će, posebno pred obilježavanje Dana Republike Srpske, biti sve veći pritisak onih koji nam ne žele dobro, kako bi izazvali neku našu reakciju“, rekao je Tuševljak za Srnu.

Oštro osuđujući najnoviji vandalizam, on je naglasio da su članovi Boračke organizacije ranije pozvani da ne reaguju na provokacije, da se uzdrže i da ništa ne preduzimaju iako su imali dosta razloga za djelovanje.

„Očekujem da će vinovnici ovog necivilizacijskog čina brzo biti otkriveni i sankcionisani“, istakao je Tuševljak.

Predsjednik Boračke organizacije Istočna Ilidža Slobodan Maunaga izrazio je ranije nadu da će policija otkriti počinioce ovog vandalskog čina.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Aleksandar Savić rekao je da ova organizacija najoštrije osuđuje pokušaj paljenja zastave Srpske.

Savić je rekao Srni da ovaj akt ne doprinosi pomirenju naroda u BiH, te da je najvjerovatnije smišljen u vezi sa obilježavanjem 30 godina od uspostavljanja Republike Srpske i drugih jubileja.

– Nadamo se da će vinovnici ovog neprikladnog djela biti privedeni nadležnim organima – rekao je Savić.

(Srna)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.