Nisam hteo da mi sin ide u Srbiju: Otac nestalog mladića iz Splita stiže u BG

Potraga za Matejom Perišem (27) nestalim noć pre Nove godine i nastavlja se i danas. Njegov otac tim povodom stiže u Beograd. Nenad Periš je zabrinut zbog nestanka sina o kome već drugi dan nema ni traga ni glasa. On je već stupio u kontakt sa službama koje tragaju za njegovim sinom i nada se da će sa svojim detetom vratiti u Split.

„Mateju je ovo bio prvi put da ide u Beograd i, da vam pravo kažem, nisam bio ni sada za to da ide baš tamo čekati Novu godinu. Ali, išao je s prijateljima koje zna još iz osnovne škole pa mi je ipak bilo nekako lakše“, kaže za Slobodnu Dalmaciju ugledni vaterpolski sudac i dugogodišnji zaposleni splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nenad Periš.

On će se danas zaputiti u Beograd kako bi potražio svog sina Mateja (27) koji je tamo nestao na Staru godinu u dva i po sata nakon ponoći.

„Kad mi je Matejev prijatelj preko ćerkinog Instagrama zatražio broj mobilnog nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije u redu, a naročito kada mi je rekao da je Matejev telefon isključen“, ispričao je Nenad Periš.

„Nemerljivu mi pomoć u ovim teškim trenucima daju moji stari prijatelji iz Beograda – bivši vaterpolista Igor Milanović i državni sekretar za sport Srbije Darko Udovičić koji su angažovali sve snage i resurse u potrazi za mojim sinom. Zvali su me i iz ambasade u Beogradu, iz beogradske policije… Mediji svakog trenutka i tamo i u Hrvatskoj objavljuju informacije i fotografije mog Mateja. Izuzete su kamere iz tog kluba „Gotik“, gde je viđen oko dva i po iza ponoći“, rekao je on za Slobodnu Dalmaciju.

Ističe kako mu nije jasno kako obezbeđenje tog kluba ne zna gde je iz njihovog kluba izašao njegov sin.

„Kad su Matejevi prijatelji primetili da ga nema mislili su da je sa nekim društvom i nisu odmah na to obraćali pažnju. Ali, kada su ujutro pred odlazak iz kluba našli njegovu jaknu na vešalici u garderobi „Gotika“, a njega nije bilo, nastala je panika koja je kulminirala nakon što su shvatili da nije došao ni u zajednički apartman kojeg su u Beogradu unajmili“, govori Periš.

Leutar.net Nisam hteo da mi sin ide u Srbiju: Otac nestalog mladića iz Splita stiže u BG

U želji da što pre pronađe nestalog sina, Nenad Periš podelio je vest o nestalom sinu i na društvenoj mreži Fejzbuk u kojoj je napisao „Pomozite mi molim vas“. Kako je juče ispričao za hrvatski medij, dobio je mnogobrojne pozive srpskih službi, Hrvatske ambasade kao i svojih prijatelja koji su se angažovali u potrazi za nestalim mladićem, prenosi Blic.

„Muče me neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob. Nije mi jasno da niko od osoblja „Gotika“ nije video kada je i gde je otišao moj sin. Apsolutno ništa, kao ni gosti koji su bili ispred kluba. Tuče nije bilo, nikakvog incidenta, a Mateja nema. Izuzete su sve kamere u „Gotiku“ i na okolnim objektima i putevima koje se sada pregledaju, valjda će one otkriti nešto“, nada se otac, piše Slobodna Dalmacija.

Prijatelji ga traže po celom gradu, podelili video snimljen ispred kluba

U potrazi za nestalim drugom, Matejevi prijatelji napravili su video ispred kafića gde je mladić poslednji put viđen i sumirali sve opcije mogućeg ishoda.

Jedan od njegovih drugara koji je pravio snimak mobilnim telefonom u pozadini je rekao da je video kameru na obližnjem lokalu koja bi možda pomogla u istrazi. On je takođe prišao do metalne ograde, ističući da je dovoljno visoka, te da se ne bi tek tako mogla preskočiti, ili nekim slučajem upasti u vodu.

Leutar.net Nisam hteo da mi sin ide u Srbiju: Otac nestalog mladića iz Splita stiže u BG

Kako je naveo komentarišući je atmosferu u klubu, u njemu bila omladina, još mlađa od njega i njegovog 27-godišnjeg prijatelja. Kazao je da nije bilo opasnog društva.

„Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovek nekako spremiti u džep i negde ga odneti. Ili eventualno da nikad nije izašao iz kluba i da su ga ovi pospremili u neki podrum. Može se saznati ko radi u klubu“, rekao je drug, prenosi Index.hr.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.