Ono što SNSD traži u Banjaluci SNSD ne da u drugim opštinama

Da licemjerje vladajućeg SNSD-a bude potpuno, odlučili su da ne glasaju protiv amandmana SDS-a već jednostavno nisu ni glasali o ovim važnim pitanjima za građane Nevesinja i time uskratili novčana sredstava ovim kategorijama.

OO SDS Nevesinje smatra skandaloznim ponašanje odbornika vlasti u Nevesinju koji nisu juče podržali izdvajanja iz budžeta za novorođenčad u Nevesinju, poljoprivredu i vodosnabijevanje ruralnih krajeva nevesinjske opštine. 

Da licemjerje vladajućeg SNSD-a bude potpuno, odlučili su da ne glasaju protiv amandmana SDS-a već jednostavno nisu ni glasali o ovim važnim pitanjima za građane Nevesinja i time uskratili novčana sredstava ovim kategorijama.

Кlub odbornika SDS je u cilju unapređenja pronatalitetne politike u opštini Nevesinje amandmanom tražio realokaciju sredstava u iznosu od 70.000,00 КM  na način da se budžetom predvidi stavka da se za svako novorođeno dijete čiji roditelji imaju prebivalište u opštini Nevesinje, koje bude rođeno u toku budžetske godine, isplati jednokratna novčana naknada u iznosu od 500,00 КM.

Takođe, u cilju podrške poljoprivrednim  proizvođačima, Кlub odbornika SDS je tražio da se iznos od 50.000,00 КM  izdvoji za subvencije u oblasti poljoprivrede.

Vladajuća većina u SO Nevesinje odbacila je i SDS-ov amandman da se iz budžetske rezerve izdvoji  20.000,00 КM  u svrhu izrade projektne dokumentacije za izgradnju vodovodnog sistema „Gornje polje“.

Govoriti o razvoju Nevesinja a nemati sluha za pronatalitetnu politiku u opštini, život građana u ruralnim dijelovima opštine kao i na zahtjeve brojnih nevesinjskih sela za vodosnadbijevanjem je licemjerje neograničenih razmjera koji vladajuća većina već godinama ispoljava.

Dok sredstava ima za skupe nabavke i potrošnju, vlast predođena SNSD-om je uskratila sredstva za one stavke koje život znače u Nevesinju a to su: naša djeca, poljoprivreda koja je osnovna djelatnost za brojne perodice i vodna infrastruktura koje za brojna nevesinjska sela i u 21. vijeku ostaje samo misaona imenica.

Inače, odbornici su juče usvojili budžet opštine Neveinje za 2022. godinu u iznosu od 10,5 miliona KM.

BN Foto: Radio Nevesinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.