Privrednici Srpske se izborili protiv enormnog poskupljenja struje

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske prihvatila je zahtjev Privredne komore RS da se svim privrednicima cijena električne energije spusti na 53 evra po megavat-času, saopšteno je iz Komore.

Trgovina, poljoprivreda, ugostiteljstvo, rudarstvo i još par djelatnosti su imali cijenu od 65 do 92 evra po megavat-času.

„Nakon svih preduzetih aktivnosti Privredne komore Republike Srpske prema Vladi Srpske i Elektroprivrede RS i sastanka koji je održan sa predstavnicima Elektroprivrede  na kojem su prisuatvovali predstavnici privrednih društava Tropik maloprodaja, Frukta trejd , Leburić komerc i Sloboprom, postignut je dogovor i Vlada je prihvatila sugestiju i prijedloge Privredne komore Republike Srpske“, rečeno je u Privrednoj komori RS.

Oni su najavili da će se cijena električne energije za trgovce i ugostitelj izjednačiti sa ostalim potrošacima, odnosno biće na nivou  53 evra po magavat-času.

Ugovori i obavještenja koja su u međuvremenu stigla privrednicima biće stavljena van snage, a nove ugovore po dogovorenoj cijeni od 53 evra biće dostavljeni početkom 2022. godine .

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.