Sestra Sulejmana Imamovića pojasnila zašto je on napravio incident na letu za Tuzlu

Sestra Sulejmana Imamovića, koji je napravio incident na letu iz danskog Billunda za Tuzlu, kada je, nakon saznanja da je let preusmjeren za Beograd pokušao otvoriti vrata aviona, tvrdi da on ne mrzi Srbe nego da je burno reagovao zbog straha od letenja.Kako je, nakon pregleda videosnimka rekla Imamovićeva sestra, teško joj je povjerovati da se na njemu nalazi njen brat jer ga takvog ne prepoznaje.

Dodala je da Imamović nije nacionalist i da su vijesti i komentari o tome da je sudjelovao u ratu 90-ih lažne jer je još početkom 1990. godine otišao u Dansku.

„Moj brat nije nacionalist. Druži se sa Srbima u Danskoj. Ja sam bila kod njega u gostima ljetos i da je takav ne bi ga ljudi onoliko poštovali. On se plaši aviona. Jedva ga je obitelj uvjerila da krenu avionom“, rekla je Imamovićeva sestra.

Dodala je da oni, ni dok su živjeli u Zavidovićima nisu imali problema sa Srbima.

Kako navodi, Sulejman s porodicom već 30 godina živi u Danskoj, a ona 25 godina u SAD-u.

„Mi smo rodom iz Zavidovića. U našem naselju bilo je dosta Srba. Nikad nikakav problem nije bio. Srbi su nam pomagali i mi njima. Ono što je brat psovao, to nije bio on. Ono je samo od straha i paranoje. Kad je priopćeno da će avion prinudno sletjeti u Beograd, on je spavao i tada se probudio. Uplašio se. Problijedio je od straha. Nije bio pri sebi. Nikada ne bi opsovao nikoga, a kamoli na nacionalnoj osnovi. Ne bi takvu bruku svojoj djeci napravio“, dodaje Imamovićeva sestra.

Na kraju razgovora za Kurir rekla je da je Sulejman miran i porodični čovjek i da joj je jako žao što se ovo dogodilo.

„Sulejmanova supruga je ostala s njim nakon hapšenja, nije ga željela napustiti. Iznajmila je stan u Beogradu“ isppričala je sestra Sulejmana Imamovića.

Izvor: klix.ba

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.