Odgajio me je otac koji ima Daunov sindrom i zahvaljujući njemu, koji je toliko poseban, danas sam ljekar

Život sa Daunovim sindromom je težak ali i prepun ljubavi.

Uobičajena zabluda o osobama sa Daunovim sindromom je da ne mogu da imaju decu. Ono što je istina jeste da žene sa ovom dijagnozom mogu da rađaju, a u izuzetno retkim slučajevima i muškarci mogu da postanu očevi. Jad Issa, muškarac sa Daunovim sindromom iz Sirije, ne samo da je dočekao dete sa svojom ženom, već ga je i odgajio i omogućio mu da završi studije medicine i postane doktor.

Kad se rodio Jadin sin Sader, svi su bili presrećni, a s obzirom na to da se radilo o prvom detetu Jad kaže kako su ga malo i razmazili.

Sader se uvek rado priseća da se kao dete osećao jako voljenim i da bi njegov otac provodio vreme s njim igrajući razno-razne igre.

Jad je uložio sav svoj trud kako bi njegov sin ostvario svoje snove. Radio je u mlinu za pšenicu i tako je počeo da štedi novac za sinov fakultet. Učinio je sve što je bilo u njegovoj moći kako bi izdržavao svoju porodicu, a kako kaže Sader, očev naporan rad i predanost da mu pruži najbolju moguću budućnost inspirisali su ga da postane lekar.

– Mislim da bih bio mnogo manje uzbuđen zbog života i mnogo manje strastven u onome što radim da nisam imao svog posebnog oca – napisao je uz fotografiju sa svojim tatom.

Sader je sada stomatolog, što je jedna od najboljih i najplaćenijih karijera u Siriji, a Jadovoj sreći nema kraja.

Pričajući o mami i tati, Sader je rekao da uprkos tome što su decenijama zajedno, ljubav među njima je toliko jaka kao da su se juče venčali. Navodi kako se oni savršeno razumeju, da obožavaju da idu zajedno u šetnje, a da nekada samo sede i razgovaraju satima.

Izvor: Brightside, noizz.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.