Direktoru Doma zdravlja ZAPALJENA VIKENDICA: Da li je promjena skupštinske većine motiv za napad na imovinu Mirka Šarana

Šaranu u utorak uveče nepoznate osobe su zapalile vikendicu, a sumnja se da je motiv napada politički obračun zbog promjene skupštinske većine u tom gradu, saznaje Srpskainfo.

U razgovoru za Srpskainfo Šaran i sam ističe da sumnje da se iza svega krije politike i da zna ko stoji napada na njega, ali da je i proteklih dana dobijao prijetnje i da je sve prijavljeno policiji u Derventi.

U Policijskoj upravi Doboj su nam potvrdili da je Šaran ranije prijavio prijetenje, te da je nakon požara obavljen uviđaj.

Izvor Srpskainfo otkriva da iza napada na imovinu doktora Šarana stoji nedavna promjena skupštinske većine u tom gradu.

– Brat Šaranove snaje Nikola Nedinić je u SPS i bio je član opozicione kolacije u Skupštini Dervente, koju su činili odbornici SDS i PDP. Međutim, kada je nedavno opozicija pokrenula pitanje smjene Šarana sa mjesta direktora Doma zadravlja, on je pristupio većini, koju je formirao SNSD i koja daje podršku gradonačelniku Miloradu Simiću. Upravo tada kreću prijetnje Šaranu – pojašnjava naš sagovornik.

Leutar.net Direktoru Doma zdravlja ZAPALJENA VIKENDICA: Da li je promjena skupštinske većine motiv za napad na imovinu Mirka Šarana

Kaže da Nedinić i Šaran, osim što su u rodbinskim vezama, veoma bliski i da on nije htio da stoji iza njegove smjene, ali to mu neki očigledno nisu mogli oprostiti.

– Nakon što je on donio ovu odluku krenule su prijetnje Šaranu i on je to dva puta prijavio policiji. Međutim, u subotu uveče mu je zapaljena vikendica i očigledno je da je to sve povezano – kaže pomenuti izvor.

Šaran za Srpskainfo ističe da mu je u utorak uveče javljeno da gori vikendica i da je ona u potpunosti izgorjela.

– Šteta je velika, jer od vikendice nije ništa ostalo. Mislim da znam ko stoji iza ove paljevine. Odnosno, ne znam možda je ko je direktni izvršilac, ali znam je ko nalogdavac – ističe Šaran.

On nije želeo da u javnosti iznosi imena osoba na koje sumnja da su naručili paljevinu njegove vikendice, ali najavljuje da bi mogao održati konferenciju za novinare sa gradonačelnikom Simićem i iznijeti svoje sumnje.

– Posljednjih dana sam dobio više prijetnji. Iza svega stoji politika i što su neke osobe „bacile oko“ na poziciju direktora Doma zdravlja u Derventi. Ja taj posao godinama pošteno radim i ne znam što im smetam – ističe Šaran.

Kaže da vjeruje u policiju  i da očekuje da će oni što prije rasvijetliti ovaj slučaj.

Portparol Policijske uprave Derventa Dragana Kerzek rekla je za Srpskainfo da je policijskoj stanici Derventa, u utorak oko 23.40 časova, prijavljeno  da u Ozrenskoj ulici uočeno da je izbio požar na montažnom objektu  vlasništvo M.Š. iz Dervente.

– Lice mjesta je obzbijeđeno do jutarnjih časova kada je počeo uviđaj. Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Derventa i inspektor za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara Policijske uprave Doboj. O navedenom događaju su obaviješteni i pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj koji su se uključili u rad po navedenom – pojasnila je Kerkezova.

VATROGASCI NA TERENU

Policijskoj stanici Derventa u subotu oko 23.40 časova pripadnici Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice Derventa su prijavili da je došlo do požara u naselju Tetima na objektu u vlasništvu lica M.Š. – Po dolasku na lice mjesta vatrogasci-spasioci zatekli su požar u razbuktaloj fazi koji je zahvatio cijeli objekat. U akciji gašenja učestvovalo je jedno vatrogasno-spasilačko vozilo sa tri vatrogasca-spasioca. Požar je lokolizovan u 00.25 časova. U požaru nije bilo stradalih, ali je pričinjena velika materijalna šteta – saopšteno je iz Profesionalne vatrogasno – spasilačke jedinice Derventa.

izvor: srpskainfo.com

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.