Pojavio se na vratima svog stana sat nakon što je sahranjen

Laurencija Armendariza, 62-godišnjeg muškarca iz meksičkog Guačočija, niko nije obavijestio da je umro, pa je po povratku kući zatekao zabezeknute članove svoje porodice samo neki sat nakon što su se oprostili od njega i – sahranili ga.

Armendariz se pojavio na kućnom pragu ubrzo nakon što je održana sahrana, a nevjerovatna priča o propustu nadležnih službi dospjela je u svjetske medije.

Naime, on je nedjelju dana prije incidenta otišao da radi u neimenovanom i dosta udaljenom mjestu, međutim, nakon što mu se izgubio svaki trag, porodica je obavijestila policiju, koja je navodno pronašla tijelo muškarca upravo tamo gdje je Armendariz trebalo da se nalazi.

Međutim, umjesto da nadležne službe utvrde identitet preminulog prema svim protokolima, tijelo je odmah proslijeđeno porodici, jer su nadležni zaključili da ima identične fizičke karakteristike.

Iako je porodica na pokojniku uočila neke razlike, rečeno im je da je to sasvim normalno i da su pojedini detalji koji ih zbunjuju posljedica smrti.

Tako je porodica 21. decembra organizovala sahranu, ali samo neki sat kasnije uslijedio je šok.

„Trebalo je to da vidite. Bila su to užasnuta i iznenađena lica kada sam usred noći stigao kući“, prepričao je situaciju Armendariz za list Razón de Méhiko.

Lokalni mediji u nastavku su prenijeli da sada slijedi ekshumacija i utvrđivanje pravog identiteta preminulog muškarca, dok Armendariza čeka birokratska zavrzlama i dokazivanje da je živ.

(B92)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.