Autom prošao kroz Istočno Sarajevo sa zastavom Republike BiH, dobio prekršajnu prijavu

Napomena: Ispravljen tekst

Obavješteni smo od strane raskrinkavanje.ba da smo objavili da je zastava o kojoj smo pisali zastava Republike BiH, a ne Armije BiH, pa smo zbog toga promijenili određene dijelove teksta koje se odnose na te podatke.

Dvadesetčetvorogodišnjem S.M. iz sarajevske opštine Novi Grad uručen je prekršajni nalog, nakon što je automobilom sa zastavom Republike BiH prošao kroz Istočno Sarajevo, potvrđeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Iz policije ističu da je ovoj osobi uručen prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira svađom, vikom, te nošenjem ili isticanjem simbola, slika, crteža ili tekstova nepristojnog, uvredljivog ili uznemiravajućeg sadržaja.

Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna od 100 do 300 KM.

Automobil je prošao tranzitom, pored jednog tržnog centra u Istočnom Sarajevu, nakon čega je reagovala policija.

Izvor: N1 BiH

Objašnjenje:

Zastava Republike BiH je rijetko u upotrebi kod Srba i Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini. Tri konstitutivna naroda različito gledaju na zastavu BiH.

Nova trenutna zastava Bosne i Hercegovine je proglašena 4. februara 1998, zamijenivši prethodnu koja je korišćena od nezavisnosti od SFR Jugoslavije i koja nikada nije priznata u Republici Srpskoj.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.