Ryanair obustavio linije prema Trebinju

Privremeno su suspendovane 23 linije iz gradova u bivšoj Jugoslaviji počevši od narednog mjeseca. Većina ovih linija kreće iz Zagreba. Do obustave je došlo jer ova avio kompanija značajno smanjuje svoju mrežu širom Evrope i Sjeverne Afrike zbog naglog pada broja rezervacija izazvanog širenjem nove varijante koronavirusa Omikron. Nije isključeno ni da će se obustava letova produžiti na februar i mart. Glasnogovornik ove avio kompanije je rekao da je uticaj vladinih restrikcija na putovanja smanjio očekivani promet u decembru sa deset do jedanaest miliona na devet do 9.5 miliona. Kao odgovor na ove restrikcije, Ryanair je smanjio svoj kapacitet u januaru za  33%, smanjivši očekivani promet u januaru sa otprilike 10 miliona na šest do sedam miliona.

Privremeno će biti obustavljeni letovi iz Zagreba u Baden Baden, Basel, Charleroi, Hahn, Malmo, Manchester, Memmingen, Naples, Podgorica, Sandefjord, Sofia i Weeze. Smanjen je i broj drugih letova na linijama iz glavnog grada Hrvatske.  Takođe, otkazane su sve linije iz Niša, Banjaluke, osim letova za Memmingen, kao i letovi iz Podgorice za  London Stansted i Krakow. Obustava šoćinje od 7. januara i trajaće do kraja mjeseca. 

Obustava važi do kraja januara, ali mogla bi se i produžit. u zavisnosti od širenja Omikron varijante i restrikcija. Procijenjeni gubici kompanije iznose 450 million eura u tekućoj fiskalnoj godini.

Vijest je tačna, ali za ostale gradove. Mi smo dodali Trebinje u naslov, onako – iz zezanja!

Agencije

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.