Heroj Huso iz Vogošće: Večeras je iz nabujale Bosne spasio djevojčicu

Poznati sarajevski frizer Elvir Bajrić na svom je Facebook profilu podijelio priču o herojskom činu Huse Sinanovića.

Prema izjavama svjedoka u nabujalu Bosnu upala je djevojčica kojoj je ispao mobilni telefon, a od sigurne smrti spasio je heroj Huso, koji je jedini od prisutnih smogao hrabrosti da je izvuče iz nabujale rijeke.

Do nemilog događaja koji je zahvaljujući hrabrom momku završio bez velikih posljedica došlo je u naselju Svrake u blizini Vogošće.

Bajrić je za N1 posvjedočio velikoj hrabrosti svog komšije za kojeg kaže da je vrijedan i skorman mladić koji je u Vogošću  doselio iz Srebrenice.

“Radi se o divnom momku koji se sam bori za svoju porodicu, ni policija nije reagovala kao on, iako se boji vode ipak je sišao i djevojčici dodao ruku za koju se uhvatila i spasio je od sigurnog utapanja. Svi su gledali samo je Huso reagovao.” kazao nam je Bajrić.

Hrabrost mladića iz Vogošće, koji je spasio jedan mladi život još jednom je potvrdila da među nama žive junaci, spremni rizikovati svoj da bi spasili tuđi život. Zbog takvih kao što je Huso, jedan mladi život je spašen. Hvala za hrabrost i požrtvovanost u ime svih nas!

Izvor: N1 BiH

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.