Evakuisan dio ulice u Baru, muškarac kaže da će aktivirati eksploziv

Portparol barskog tužilaštva rekao da je lice mjesta evakuisano i da ne postoji opasnost za građane.

Barska policija evakuisala je dio ulice Maršala Tita u Baru zbog prijetnje jednog muškarca da će aktivirati eksploziv.

On je prethodno poslovnicu jedne banke oblijepio natpisom „Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke“. Iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije potvrđeno je „Vijestima“ da im je jutros prijavljeno da jedna osoba prijeti da će aktivirati eksplozivnu napravu.

Evakuisana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica, kao i stambeni objekti u neposrednoj blizini. Na licu mjesta je i vatrogasna jedinica.

Novinarka TV Vijesti sa lica mjesta kazala je da se nekoliko puta pokušalo pregovarati sa muškarcem da odustane od namjere, ali zasad bezuspješno, kao i da su dolazili članovi njegove najuže porodice.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić kazao je za TV Vijesti da je muškarac jutros zabranio ulazak u poslovnicu zaposlenima u banci, kazavši da je naoružan i opasan eksplozivom.

„Njegovi zahtjevi se uglavnom svode na isplatu novčanih potraživanja za zaposlene Primorke od strane banke“, rekao je Đurišić. Kazao je da je lice mjesta evakuisano i da ne postoji opasnost za građane.

Dodao je da je pregovarački tim policije uključen od samog starta u pregovore.

„S obzirom da lice nije nasilno, nema talaca i ne prijeti nikom osim sebi, nadamo se da će pregovori dati rezultata“, rekao je Đurišić.

Kazao je da su radili provjere i da se ne radi o licu sklonom kriminalnim aktivnostima.

Muškarac koji se predstavio kao Edin Begzić prethodno je dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsjednika i potpredsjednika Vlade, kao i predsjednika Skupštine, da pomognu u rješavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima nanijeta višemilionska šteta.

Muškarac na snimku pokazuje dio improvizovanih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

„Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije“, naveo je on na snimku i demonstrirao kako naprava funkcioniše.

Poručio je vicepremijeru Dritanu Abazoviću da, ako bilo ko pošalje privatno obezbjeđenje, vojsku ili policiju da „napadne radnike“, da će biti odgovorni za „haos koji nastane“.

Muškarac na snimku je kazao da je sin radnika Primorke. „Ja sam spreman da dam život za njih“, rekao je.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.