Milanović: Ovo će biti teška godina za Hrvate u BiH

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović pri kraju je dvodnevnog posjeta Kosovu. Komentirao je sigurnosnu situaciju u ovoj zemlji, ali je ponovo govorio o Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

“Situacija je stabilna, ali fragilna. Teško da može izbiti rat. Kosovo stoji na mjestu i ono što je paradoks, da je ovo (dio pod kontrolom Prištine, op.a.) ustvari vrlo stabilan i predvidiv dio. U NATO primaš one s kojima možeš računati, to nije avantura. To je duogoročni zalog”, rekao je.

Hrvatski premijer Andrej Plenković nedavno je izjavio kako je Milanović štetočina, a on odgovara: “Dobro, ali čekam radosnu vijest. Nešto pametno, suvislo. On se hijerarhijski postavio iznad mene. Ja sam stariji, dva dana. Štetimo ugledu njega i njegovih privatnih aranžmana s njegovim ljudima. Kojem međunarodnom ugledu? U Sarajevu. Ovo će biti teška godina za Hrvate u BiH“, kazao je.

“Ako sam ja štetočina, ja sam onda najponosnija štetočina i podignut ću sebi spomenik trajniji od mjedi”, odgovorio je Milanović premijeru RH.

Izvor: N1 BiH

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.