Zastupnici HDZ-a blokirali nagradu za Lanu Pudar

U središtu prepirki, ničim izazvana našla se i Lana Pudar.

Do koje razine idu besramna politička prepucavanja u Bosni i Hercegovini i da pojedine političke snage u našoj zemlji naprosto nemaju skrupula, pokazao je jučerašnji primjer iz Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije, piše Radio Sarajevo. U središtu prepirki, ničim izazvana našla se i Lana Pudar.

Naime, iako su Mostarci sinoć na lijep način dočekali mladu sugrađanku i čestitali joj uspjehe koje je ostvarila na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju, u Skupštini HNŽ je blokiran prijedlog da Vlada HNŽ i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa nagrade 15-godišnju plivačicu.

Tаčnije, zastupnik SDA Amir Šelo je na sjednici Skupštine HNŽ predložio „Zaključak da Skupština HNŽ čestita Lani Pudar osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u plivanju i da zadužuje Vladu i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa adekvatno nagradi plivačicu Lanu Pudar za izvanredan rezultat“, no njihovi stari partneri iz HDZ-a BiH to – nisu htjeli prihvatiti.

Premijer Nevenko Herceg (HDZBiH) je, kako neslužbeno doznaje Bljesak.info, bio protiv ovakvog prijedloga s tvrdnjom da je Pudar „već dva puta nagrađena“, te da je “nekorektno prema ostalim sportašima“, ali je nakon toga i dobar dio zastupnika SDA stao uz premijera.

S druge strane, obraz Mostara osvjetlali su Grad Mostar i Sportski savez Grada Mostara koji su priredili doček Pudar na glavnoj pozornici u sklopu Adventa u Mostaru.

„Ovo što nam je Lana priredila je najljepši mogući adventski poklon“, rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić, i nastavio: “Hvala trenerima, roditeljima, cijelom timu, svima koji su bili uključeni u ovaj fantastični uspjeh“.

Grad Mostar će nakon osvojene historijske bronce na Svjetskom prvenstvu nagraditi Lanu Pudar sa 10.000 KM, i to je, svakako, pohvalno.

Izvor: Bljesak

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.