Trebinjski studenti drugi na međunarodnom takmičenju iz marketinga

Studenti Visoke škole za turizam i hotelijerstvo iz Trebinja osvojili su drugo mjesto na međunarodnom takmičenju iz oblasti marketinga, savremenih tehnoloških metoda i kreiranja inovativnih projekata, koje je juče održano u Banjaluci.

Organizatori takmičenja bili su Centar za razvoj karijere Banja Luka, u saradnji sa kompanijom Molson Coors, pivskim brendom „Jelen pivo“ i Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banja Luci, na kojem su učestvovali studenti sa javnih i privatnih visokoškolskih ustanova iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Trebinjski studenti Tamara Šišić, Miljana Glušac i Angelina Čolović su se predstavili projektom „Sagradi kuću za Jelena“, kojim su željeli da ukažu na društveno-odgovorno poslovanje kompanija u odnosu na životnu sredinu te zaštitu šuma i endemskih vrsta.

Osvojili su vrijednu novčanu nagradu od 500 KM i simbolične poklon pakete.

Andrijana Mrkaić Ateljević, mentor-profesor Visoke škole za turizam i hotelijerstvo kaže da su trebinjski studenti po prvi put učestvovali na ovom takmičenju sa dva tima i da je višemjesečno zalaganje studenata i profesora sa ovog fakulteta rezultiralo drugom nagradom.

„Ovo takmičenje je od velike važnosti za studente jer je u pitanju međunarodno takmičenje koje se sastoji od akademskog i praktičnog dijela. Studenti su imali priliku da slušaju predavanja stručnjaka iz kompanije Molson Coors, koji su im prenijeli praktična znanja i iskustva, što im je poslužilo prilikom izrade idejnih rješenja i samih projekata“, rekla je Mrkaić Ateljević.

Ona je dodala da je bila velika konkurencija na takmičenju, sa preko 50 učesnika iz 13 grupa i da su zadovoljni zalaganjem, načinom prezentacije i plasmanom naših studenata.

Leutar.net Trebinjski studenti drugi na međunarodnom takmičenju iz marketinga

Drugi tim, napominje Mrkaić Ateljević, činili su studenti: Ognjen Adamović, Petar Vuković i Bojan Vukašinović, a njihov projekat „Kupi Jelen, daruj obrok“, ukazuje na potrebu da kompanije dio sredstava izdvajaju za rad javnih kuhinja.

„Nagrade su podstrek u budućem radu i potvrda profesorima-mentorima da se uloženi trud u afirmisanje studenata isplati, a sa druge strane, kod studenata se stiču vještine u prezentovanju i izradi stručnih inovativnih ideja, a pritom se oslobađaju straha od javnog nastupa“, ističe Mrkaić Ateljević.

Odlazak trebinjskih studenata na takmičenje u Banjaluku je finansirao organizator – Centar za razvoj karijere, uz pomoć Visoke škole za turizam i hotelijerstvo Trebinje.

Leutar.net Trebinjski studenti drugi na međunarodnom takmičenju iz marketinga

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.