U Republici Spskoj imamo novu riječ za „poskupljenje“

U Republici Srpskoj nova riječ za poskupljenje je: korekcija.

Naime, u RS industrijska struja prema saopštenju Vlade RS nije poskupila, već je cijena korigovana.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je u Banjoj Luci, zajedno sa predstavnicima Elektroprivrede Republike Srpske, razgovarao sa predstavnicima Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Glavna tema razgovora bilo je utvrđivanje cijene električne energije za potrošače iz kategorije industrije, povodom predstojećeg potpisivanja godišnjih ugovora ovih potrošača sa Elektroprivredom Republike Srpske.

Tokom sastanka, predstavnici „Elektroprivrede“ ukazali su da je došlo do drastičnog poskupljenja električne energije na svjetskim berzama koja je dostigla iznos od 250 evra po megavat času, uz prognoze daljeg rasta, te konstatovali da je neophodno da dođe do korekcija cijena za ovu kategoriju potrošača.

Uz saglasnost i razumjevanje predstavnika poslovne zajednice, prihvaćen je prijedlog da se cijena za potrošače iz kategorije industrije koriguje na iznos od 53 evra po megavat času.

Kako je istaknuto na sastanku, i sa ovom korekcijom, potrošači iz kategorije industrije i dalje će električnu energiju plaćati po nižim cijenama u odnosu na one iz Federacije BiH i zemalja okruženja.

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.