„Elektroprivreda RS“ povećava plate radnicima za sedam odsto

TREBINJE – Plate radnika „Elektroprivrede Republike Srpske“ od 1. januara iduće godine biće veće za sedam odsto, nakon što je dogovoreno da cijena rada na nivou holdinga bude povećana sa 140 na 150 maraka, saznaje CAPITAL.

Taj dogovor postignut je na kolegiju direktora ERS i predstavnika sindikata.

Predsjednik Konfederacije sindikata RS i Sindikalne organizacije RiTE „Gacko“ Željko Tepavčević potvrdio je za CAPITAL da je juče održan sastanak na kojem je dogovoreno da budu povećane plate svim zaposlenima u ERS.

„Cijena rada u ERS nije povećana 13 godina. Mi smo tražili da ona bude 160 KM, ali za poslodavca je to bilo neprihvatljivo i dogovoreno je da ona bude 150. Sva zavisna preduzeća su zadužena da naprave računicu i poslovni plan za iduću godinu sa cijenom od 150 KM“, kazao je Tepavčević.

Iako su tražili povećanje cijene rada sa 140 na 160 KM, sindikalci su zadovoljni i sa ovim povećanjem.

„Mi smo i prethodnih godina tražili to povećanje i dobijali obećanja koja nisu ispunjena. Troškovi života u ovih 13 godina su značajno povećani i u ovom trenutku možemo da kažemo da je 150 KM neka korektna cijena“, rekao je on.

Dodao je i da uprave i sidnikati pojedinih zavisnih preduzeća treba da dogovore i da vrednuju malo bolje radna mjesta na kojima su otežani uslovi rada.

Ispunjavanje zahtjeva radnika „Elektroprivrede“ i povećanje plata očigledno će platiti privrednici kojima ERS već ispostavlja znatno veće cijene od početka iduće godine.

CAPITAL: M. Čigoja Ljubojević

2 KOmentara

  1. Ova posljednja recenica/komentar je nepotrebna. Sta imate protiv radnika ERS? Mislite da su vam bahati privrednici koji kradu drzavu, a time i narod bolji od obicnih radnika u ERS? MRZNJI VASOJ NEMA KRAJA, A OVAJ PUT STE POMJESALI PRIORITETE!!!

  2. Nažalost protiv radnika EPRS nemam ništa efikasno. Prvo ste zasjeli na radno mjesto koje bi možda da je bilo konkursa bilo moje a ne tvoje, zatim naplaćujete struju proizvedenu u objektima koje smo svi pravili koliko mislite da treba i na kraju glasate da tako i ostane. Imate li još i muzičku želju?

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.