Čubrilović nije dobio poziv tužioca za saslušanje

„Sve što znam o saslušanjima u Tužilaštvu BiH je iz medija. Sigurno je da Republika Srpska nije izašla iz ustavnih okvira i nadležnosti“, rekao je Čubrilović novinarima.

– Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da nije dobio poziv Tužilaštva BiH za saslušanje i istakao da Republika Srpska, odnosno Narodna skupština i Vlada, nisu izašli iz ustavnih okvira i nadležnosti.

„Sve što znam o saslušanjima u Tužilaštvu BiH je iz medija. Sigurno je da Republika Srpska nije izašla iz ustavnih okvira i nadležnosti“, rekao je,kako prenosi Srna, Čubrilović novinarima.

U Tužilaštvu BiH formiran je predmet „napad na ustavni poredak“ zbog skupštinskih zaključaka u vezi vraćanja nadležnosti s nivoa BiH na Republiku Srpsku.

Treba podsjetiti da je Čubrilović zbog kako je obrazloženo, lakših zdravstvenih problema prenio nadležnosti u rukovođenju NSRS na Denisa Šulića, potpredsjednika iz SNSD-a u vrijeme kada su pripremani i usvajani skupštinski zaključci.

Čubrilović se pojavio na sjednici NSRS kada je bilo glasanje i to kao poslanik.

Osumnjičeni za napad a ustavni poredak su predsjendica RS Željka Cvijanović, predsjendik Vlade radovan Višković, lideri i šefovi poslaničkih klubova stranaka u vlasti, među kojima su Milorad Dodik, Igor Žunić, Nenad Stevandić, Dragan Čavić, Petar Đokić…

(BN) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.