Begić podnio krivičnu protiv urednika i direktora ATV-a. Traži saslušanje lica koja su najavljivala objavljivanje snimka…

Ivan Begić, čiji privatni video je objavljen nedavno, podnio je krivičnu prijavu protiv urednika informativnog programa Alternativne televizije Banjaluka, Nenada Trbića, direktora te televizije, Srđana Kevca, i Milana Šekare, urednika portala atvbl.com. Prijava je, kako se u prijavi navodi, podnesena zbog krivičnih djela “Povreda ravnopravnosti građana”, “Izlaganje opasnosti”, “Neovlašteno korištenje ličnih podataka” i “Javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje”, a u vezi sa krivičnim djelom “Ucjena”.

Advokati koji zastupaju Begića zatražili su od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske da budu dostavljena imena policajaca koji su vršili službene radnje kao i spisak preduzetih službenih aktivnosti, a po prijavljivanju ucjene od strane Ivana Begića. Begić je ucjenu preko SMS poruka prijavio u septembru ove godine, a Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je tada od strane policije obaviješteno o ucjenama i prijetnjama koje je dobijao odbornik u Skupštini grada Banjaluka. Traženo je i od Tužilaštva da dostavi spisak svojih, do sada u ovom predmetu, preduzetih aktivnosti.

Prije nekoliko dana iz OJT Banjaluka je, za Gerila info, rečeno da oni ne vode nikakvu istragu po službenoj dužnosti zbog objavljivanja privatnog video snimka, a da će to učiniti tek ukoliko oštećeni prijavi da je oštećen. U OJT Banjaluka su tada prećutali da je to tužilaštvo o svemu obaviješteno u septembru.

OJT Banjaluka smo, danas ponovo, pitali u kojoj fazi je istraga i ko je sve saslušan u istrazi, ukoliko ona uopšte postoji. Odgovore ćemo objaviti kada i ukoliko ih dobijemo. Inače, istragu po prijavi iz septembra vodi tužiteljka Žana Boji,ć a Begić će, potvrdio je za naš portal, tražiti njeno izuzeće.

Nezvanično, znaju se imena lica koja su slala poruke Begiću zahtjevajući prvo 500.000 a zatim i 1,5 miliona evra u zamjenu za neobjavljivanje eksplicitnog privatnog video sadržaja koji kompromituje Begića. Ista lica vode i neke od novootvorenih internet sajtova na kojima se objavljuju prorežimski tekstovi isaopštenja.

Leutar.net Begić podnio krivičnu protiv urednika i direktora ATV-a. Traži saslušanje lica koja su najavljivala objavljivanje snimka…

Izvor: Gerila

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.