Nešić: Nisam ja rekao “ne” Dodiku da bi mi Vukanović držao pridike

Lider DNS-a Nenad Nešić danas je za N1 komentarisao političku situaciju nakon izbora u Prijedoru, odnose unutar opozicije te je Nebojšu Vukanovića pozvao na TV duel.

Mi smo poprilično analizirali izbore u Prijedoru, moram da se zahvalim građanima Prijedora koji su izašli na izbore i glasali. Mi smo iz DNS očekivali pobjedu, također smo olekivali iskrenu podršku naših koalicionih partnera. Očigledno te podrške nije bilo. Od 130 biračkih mjesta, samo na 36 biračkih mjesta je Goran Predojević pobjedio kandidata vladajućeg SNSD. Nije bilo sinergije između opozicije, odnosno nije došlo do spajanja glasova našeg kandidata iz 2020 godine i kandidata iz SDS-a“, kazao je Nešić.

“Vidite, u nedjelju da sam samo ja kao opozicioni lider bio u Prijedoru i nekad mislim da sam samo ja vjerovao u pobjedu Predojevića. Nažalost, on nije pobijedio. Ja sam tog dana već u 13 časova znao kako dalje, a jučer sam uputio pismo kolegama iz opozicije kako dalje nastupati jedinstveno”, dodao je.

Može li doći do raspada koalicije?

Smatram da ne bi trebalo dovesti do raspada, ali ne bi isključio ni raspad. Smatram da ko danas iskoči sa kandidatom za funkciju, bez obzira bio to pojedinac ili opcija iz opozicije, taj radi na razbijanju opozicije. Ja vjerujem da sam među najpopularnijim političarima u RS; ali konačni sud bih dao javnosti. Angažovao bih agenciju za istraživanje da izmjeri i istraži ko je najpopularniji i ko ima najviše šanse“, kazao je Nešić.

Vjerovali ste u pobjedu u Prijedoru?

“Tako je, ali nemojte zaboraviti da 10.000 glasova koje je osvojio Predojević je 10.000 glasova DNS-a”, ističe.

Na navode Slobodana Vaskovića koji su spomenuti, Nešić je poručio:

Ja predlažem gospodinu Vaskoviću da bude dostupan organima Srbije i BiH da se protiv njega može podići optužnica za laži i klevetu pa da onda drži pridike o nečijoj popularnosti. Nije dostupan našim organima, nemoguće mu je uručiti optužbu, i može da kleveće koliko hoće. Želim ovim putem da mu poručim da sam podnio tužbu protiuv njega u Srbiji. Gospodin Vasković mnogima od nas bez dokaza crta mete na leđima i čelu“.

“Meni je žao da vi kao ozbiljan novinar citirate gospodina koji nije dostupan pravosudnim organima. Zaista, za jedan ozbiljan medij kakav je N1, citirati Vaskovića nije nimalo…”, dodao je Nešić.

Vukanović izjavio da niste pravi opozicionar?

Nisam ja rekao “ne” gospodinu Dodiku da bi mi Vukanović držao pridike stojeći na prstima. Vukanović ima izborni rezultat iz 2018. godine gdje jasno i glasno može da vidi da je izgubio od Nenada Nešića. Od 13 opština, imao sam više glasova u 10. Mislim da rezultati govore o tome ko je popularniji. Pozivam Vukanovića na TV duel na bilo kojoj srpskoj televiziji jer je ovo srpska stvar, pa da riješimo sve probleme. Spreman sam da odemo na TV duel da debatujemo, da vidimo ko govori istinu a ko politiku zasniva na lažima. On je Srbin, ja sam Srbin, mislim da je zato srpska stvar. Mada, doduše on u posljednje vrijeme ima kvalifikaciju kao novog “Željka Komšića”. Protiv Vukanovića sam uputio 4 tužbe, prije toga sam jednu povukao radi dobrih odnosa smatrajući da će doći do pameti i da prestaje raditi u korist SNSD-a. Ja primam platu od građana RS i jedino sam odgovoran građanima RS“, poručio je lider DNS-a.

“Njegova politika se zasniva na klevetama i lažima, ja nisam imao drugi put nego da se obratim pravosudnim institucijama”.

Uskoro video na N1 BiH

1 Komentar

  1. Jadni li smo mi sa ovakvom opozicijom.Svađom,lažima i optuživanja unutar opozicionog bloka se ne dobija ništaje i nedopustivo je.Naravno, postoji razlike u shvatanjima određenih pitanja ali zajedničku platformu i smjernice djelovanja moraju što hitnije usaglasiti.Nisam ni za jednoumlje ali iscrpljujuća borba za liderstvo u opozicionom bloku a u cilju svrgavanja režima nije potrebno,zapravo je vrlo štetno.Svi moraju povući ručnu.Neka im izborni rezultati u Prijedoru budu nauk.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.