RADOVAN VIŠKOVIĆ: „Koeficijent neće biti više 1,68 KM nego 1,76 KM“

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je tokom obraćanja u Narodnoj skupštini Srpske da je Vlada pokazala da želi pomoći boračkoj populaciji.

Sa Boračkom organizacijom smo dogovorili da u narednom periodu, i to je u budžetu vidljivo, invalidnine rastu četiri odsto i mjesečni borački dodatak pet odsto i neće biti više 1,68 KM nego 1,76 KM – istakao je Višković.

On je naveo da je budžet Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite za 2022. godinu manji u odnosu na rebalans budžeta za 2021. godinu za oko 10 miliona KM, ali da je taj rebalans, u odnosu na budžet za prošlu godinu, veći za 31 milion KM.

– Gdje se gubi razlika. Gubi se gotovo 19 miliona KM koje su bile tekuća doznaka za penzionere. To je bila jednokratna pomoć penzionerima i iznosila je 18 miliona i 900.000 KM. Što znači da je budžet ovog ministarstva u rebalansu veći za boračke kategorije više od 10 miliona u odnosu na budžet za 2021. godinu. Prijedlog budžeta za 2022. godinu u odnosu na rebalans za 2021. godinu za ovo ministarstvo je uvećano za više od 16 miliona KM – rekao je Višković.

On je rekao da se želi razgovarati o registru boraca i o pravičnoj raspodjeli sredstava.–

Slažem se da trebamo da pokušamo zajedno tražiti rješenje u veoma značajnoj masi sredstava koja se izdvajaju da nađemo pravičnije rješenje za raspodjelu. Biću ponosan da u tome učestvujem i dam doprinos – istakao je Višković.

Agencije

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.