Osnovano udruženje „Tri plus“

U Trebinju je sa radom počelo Udruženje građana „Tri plus“ koje ima za cilj promociju pronatalitetne politike i nataliteta kao jedinog održivog rješenja za budućnost.

Predsjednik udruženja Aleksandra Bubreško kaže da je na ideju da osnovuju ovo udruženje došlo sedam majki iz Trebinja koje imaju po troje djece.

„Bez porodice nema budućnosti. Želimo da svim našim sugrađanima ukažemo na bogatstvo porodice, posebno one koja ima troje i više djece. Zato je naš poziv svima njima da postanu naši članovi i upoznaju se o svim pravima koja im po zakonu pripadaju“, rekla je Bubreško.

Ona je pojasnila i da je njihov cilj da zajednički predlažu nove javne politike iz oblasti podrške natalitetu, koje treba da pomognu u zaustavljanju negativnog prirodnog prirašataja.

„Sve nas je manje i sve nam džaba – i novi putevi, i novi vrtići i škole ako to u budućnosti neće imati ko da koristi. Zato je porodica stub društva, oslonac svakog roditelja i pretpostavka naše budućnosti na ovim prostorima“, dodala je Bubreškova, koja je majka dvije kćerke i sina.

Ona je pozvala sve roditelje da se pridruže radu udruženja kako bi zajednički upućivali prijedloge, davali sugestije i borili se za kvalitetniju pronatalitetnu politiku.

Udruženje radi na adresi Vožda Karađorđa bb, a možete im se obratiti i putem imejla: ugtriplustrebinje @ gmail.com

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.