Medicinari skinuli bijele mantile i prestali raditi

Dramatično je jutros u Konjicu ispred Opšte bolnice, jer su zdravstveni radnici kolektivno prekinuli rad i skinuli bijele mantile, navodeći kako su im porodice dovedene na rub egzistencije, jer od jula nisu primili plate zbog blokiranih računa.

S pomiješanim osjećajima gorčine, ljutnje, tuge i poraza zdravstveni radnici Opšte bolnice i Doma zdravlja u Konjicu podsjećaju da su na problem ukazivali svim vladajućim strukturama, ali da im vapaj niko od odgovornih nije čuo i da drugog izbora nemaju.

Neki od njih spominju i oproštaj od zemlje i objašnjavaju kako je to očajnički potez na koji su prisiljeni, zbog stanja u koje su dovedeni časno radeći svoj posao.

U znak podrške stižu im i kolege iz Mostara i drugih krajeva Hercegovine kako bi upozorili javnost, da će se problem iz Konjica lako preliti i na druge zdravstvene ustanove, te pozivaju nadležne da hitno reaguju, navodeći kako će u protivnom oni biti odgovorni za posljedice, koje bi mogle biti nesagledive.

Podsjetimo da su zdravstveni radnici u Konjicu već izlazili na ulice, te 26. novembra aktivirali generalni štrajk, a potom i blokirali magistralu u Konjicu i borili se svim sindikalnim sredstvima za svoje zarađene plate, ali kako kažu više nema smisla za takvu borbu.

(Klix  Foto: G. Š./Klix)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.