Dodik: Ne treba nam pravosuđe koje ne proganja kriminalce

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska formirati svoj visoki sudski i tužilački savjet i da sadašnji VSTS, koji funkcioniše na nivou države, neće imati nikakve nadležnosti nad ovim entitetom.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će entitet Republika Srpska formirati svoj visoki sudski i tužilački savjet i da sadašnji VSTS, koji funkcioniše na nivou države, neće imati nikakve nadležnosti nad ovim entitetom.

“Zna se ko donosi zakone u ovoj zemlji, a to nije VSTS. Mi ćemo ući u to i fomirati VSTS Republike Srpske koji smo imali ranije”, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je istakao da Republika Srpska iz budžeta izdvaja novac za plate sudija i tužilaca.

“Ne plaćaju oni. Ja i ne tražim da se politički utiče na to, ali mora se odgovarati Republici Srpskoj ako Republika Srpska već daje novac”, rekao je Dodik.

On je naglasio da entitet ne treba pravosuđe koje ne podrazumijeva odgovornost.

“Mi dajemo novac i nemamo ništa od toga. Imamo izopštene ljude koji nemaju odgovornost prema Republici Srpskoj, koji ne smiju da proganjaju kriminalce i samo slušaju strance. Takvo pravosuđe nama ne treba”, poručio je Dodik.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.