Stanivuković protiv sankcija Dodiku

Republika Srpska je neupitna i trajna i sa njom i njenim nadležnostima niko nema pravo da se igra.

Poručio je ovo danas gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na godišnjicu potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i istakao da se zalaže da se Srpska dodatno osnaži i da joj se vrate oduzete nadležnosti.

– Meni i Republici Srpskoj je važno da u svakom trenutku budemo jednoglasni i pratimo stav Srbije koja je garant poštovanja Dejtonskog sporazuma. To govori da se poštuje teritorijalni integritet BiH, ali prije svega, integritet Republike Srpske – rekao je Stanivuković za Tanjug.

Ocijenio je da postoje namjere ne samo u BiH, već i u Evropi i svijetu da se Srpskoj oduzmu nadležnosti i dodao da mnoge već jesu za šta, ističe, odgovornost snose i političari koji su više od 20 godina vodili Republiku Srpsku i koji su, kaže, to dozvolili.

– Krivca možemo tražiti u onima koji su nas napali, ali su krivci i oni koji su tako nešto dozvolili. Vrlo često to nije bila jednosmjerna komunikacija, imali ste one koji hoće to da uzmu, ali i neke koji su to dozvolili, koji se nisu bunili, koji su možda za to dobijali neke druge privilegije – naveo je Stanivuković.

Na pitanje kako vidi sve češće prijetnje sankcijama srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i da li bi to toga moglo da dođe i kako bi to uticalo na građane RS, Stanivuković kaže da je kategorički protiv sankcija prema bilo kom političaru, pogotovo prema onima koji, kakvi god da su, ipak predstavljaju određeno vrijeme, narod i Republiku Srpsku.

– Ako pogledamo kroz istoriju, koliko god se nekada radovali egzekuciji nekog našeg lidera, to nam se vraćalo kao neko prokletstvo i želim da to prokletstvo konačno izbjegnemo kao narod – kaže Stanivuković.

Zagovora da svaki narod, kako kaže, na izborima i kroz institucije i zakone sudi određenim političarima, a ne da to čine drugi.

Izvor: Tanjug

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.