Privrednici dobili nove ugovore: Cijena električne energije utrostručena

SARAJEVO – Pojedini privrednici u Federaciji BiH počeli su dobijati ugovore od Elektroprivrede Bosne i Hercegovine sa novom cijenom električne energije.

Naime, prema dokumentima koje je Klix.ba dobio od jedne od kompanija kojima je došao novi ugovor na potpis, evidentno je da je cijena povećana i za tri puta u odnosu na onu ranije.

Tako je cijena manjih dnevnih tarifnih stavova u prošlom ugovoru ove firme bila 9,02 KM po kilovat satu, dok je u novom ugovoru ta cijena 26,74 KM. Cijena kilovat sata električne energije za veći dnevni tarifni stav u prošlom ugovoru bila je 13,08 KM, dok je u novom ugovoru ta cijena povećana na 39,66 KM.

Podsjetimo da se o povećanju cijena električne energije privrednicima u našoj zemlji govori već nekoliko mjeseci, te kako su iz Elektroprivrede BiH još ranije rekli kako će do povećanja cijena sigurno doći, ali kako još ne znaju za koliko će to biti.

Privrednici su u nekoliko navrata isticali kako većina njih ne bi mogla podnijeti enormna poskupljenja, koja su najavljivana, te su istakli kako će to onda sigurno dovesti i do lančanog poskupljenja brojnih proizvoda i roba.

Iz ugovora koji je Klix.ba dobio evidentno je da je ovom privrednom subjektu cijena električne energije utrostručena, a istakli su i kako se ovolikim povećanjem cijena šteti privredi i dovodi se na rub opstanka. 

Izvor: Klix

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.