Parlament danas odlučuje: Obavezan ljekarski pregled uz pregled psihijatra za političare!?

Šta kažete?

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na čijem dnevnom redu je Prijedlog zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, koji predviđa kazne za uništavanje saobraćajnog znaka, zakazana je za danas u Sarajevu.

Ovaj zakonski prijedlog poslanika Damira Arnauta, koji će se na sjednici naći u prvom čitanju, podrazumijeva da novčanom kaznom od 400 do 1.000 KM bude kažnjen svako ko ošteti saobraćajni znak na način da prefarba latinični ili ćirilični natpis na znaku.

Na dnevnom redu sjednice je i Arnautova inicijativa kojom od Ministarstva civilnih poslova traži da u roku od 14 dana od usvajanja inicijative uspostavi postupak i otpočne proces izdavanja jedinstvenih kovid sertifikata sa QR kodom, sa ciljem njihovog korištenja van BiH.

Dnevnim redom je predviđeno razmatranje još nekoliko inicijativa, među kojima je inicijativa poslanika Saše Magazinovića, kojom traži da se Vijeće ministara zaduži da u roku od tri mjeseca u parlamentarnu proceduru dostavi zakonsko rješenje kojim se uvodi obavezan ljekarski pregled za izabrane i imenovane zvaničnike u institucijama BiH koji podrazumijeva posebno testiranje mentalno-psihološke sposobnosti za obavljanje javnih funkcija, kao i testiranje na psihoaktivne supstance.

Pred poslanicima će se naći i nekoliko izvještaja, među kojima je Specijalni izvještaj o efikasnosti zakonskih rješenja u oblasti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom u BiH, kao i izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH za 2020. godinu.

Početak sjednice zakazan je za 12.00 sati.

Izvor: BUKA

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.