Nešić: Biću protivkandidat Dodiku! Dodik: Vrati nam se, sve ti je već oprošteno!  

„Ja jesam ovdje izgubio bitku, al’ još vodim rat koji ću na kraju dobiti!“, poručio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić, nakon što je kandidat SNSD-a pobijedio kandidata koalicije DNS-SDS-PDP na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora.

Piše: Slobodan Durmanović

„Još ćemo mi sve ovo analizirat’, al’ meni je već sve jasno: izdali su me mnogi, a najviše narod u koji sam se najviše uzdao. Moj vjerni narod me iznevjerio, a ono sedamdeset odsto nevjernog naroda što nije izašlo na izbore, nek’ se sad češu sami tamo gdje ih svrbi. Ja dok sam ovdje asfaltir’o, bilo je svima lijepo, al’ su to mnogi zaboravili. Ja jesam ovdje izgubio bitku, al’ još vodim rat koji ću na kraju dobiti!“, poručio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić, nakon što je kandidat SNSD-a pobijedio kandidata koalicije DNS-SDS-PDP na prijevremenim izborima za gradonačelnika Prijedora.
 

Ovi izbori, naglasio je Nešić, pokazali da je upravo on najveći borac protiv režima na cijeloj opozicionoj sceni. „Ja sam pokaz’o da sam veći od tih sedamdeset odsto kukavnog naroda koji ne može da razumije prostu stvar da je moj kandidat i njihov najbolji kandidat. Pa, gdje će taj narod nać’ pouzdanijeg čovjeka od mene? Nigdje! Prvo sam godinama rušio Dodikov režim iznutra, pa kad sam vidio da to ide teško, opet nisam žalio da platim visoku cijenu, samo da našem narodu bude bolje. A mog’o sam kao direktor Puteva još god’nama da sjedim zavaljen u toj fotelji, al’ ja sam sav taj komoditet žrtvov’o da budem na čelu opozicije, al’ je mene ta opozicija žrtvovala tako da moj kandidat izgubi na ovim izborima, samo da bi oni istakli svoje kandidate na opštim izborima sljedeće godine. E, to tako dalje neće ići! I mi konja za trku imamo, što kaže naš narod. Ja sam taj, ja sam najozbiljniji kandidat za protivkandidata Miloradu Dodiku! Tako sam i Dodiku zaprijetio, i to lično i personalno“, istakao je Nešić.      

Dodik je potvrdio da mu je Nešić ovo rekao, nakon što mu je čestitao pobjedu kandidata SNSD-a. „Jes’ me nazv’o k’o pravi, veliki gospodin, tako mi je i čestit’o, lijepo smo se ispričali, zvao sam ga na rakiju, al’ on kaže: nemoj sad, nije red. Dogovorili smo se da se čujemo neki drugi dan, da mu sad ne presjedam na muku. A i trebaće mi onaj njegov direktor da mi porodicu zastupa na sudu, jer smo opet morali tužit’ neke vucibatine što nam kaljaju porodičnu čast i ugled. I njemu isti ti isto tako ruše čast i ugled i on to čovjek dobro razumije, jer je dugo bio član naše političke familije. Zato sam mu fino rek’o: Nenade, sine, što nam se bolan ne vratiš, sve ti je već oprošteno, što džaba traćiš vrijeme sa onim leziljebovićima u opoziciji. A on kaže isto ‘vako: da znaš da ću se vratit’, samo ako me ne izaberu da ti budem protivkandidat“, ispričao je Dodik novinarima.

Na pitanje kako komentariše odziv od svega 31 odsto birača na izborima u Prijedoru, Dodik je odgovorio da mu to uopšte nije važno. „Meni je važno da je moj vjerni narod izaš’o i glas’o za nas, šta ja imam s onih nepunih sedamdeset posto?“, kratko je rekao Dodik.  

Lideri opozicionih stranaka SDS-a i PDP-a, Mirko Šarović i Branislav Borenović, samo su kratko saopštili da su iznenađeni, zaprepašćeni i uvrijeđeni gubitkom izbora u Prijedoru, navodeći da za sada nemaju komentar povodom Nešićeve najave kandidature za protivkandidata Dodiku. Od ostalih opozicionara oglasio se samo Nebojša Vukanović kratkom porukom. „O Nešićevoj kandidaturi neću govoriti, da ne ispadne opet da ja rušim opoziciono jedinstvo. Samo ću vas podsjetiti na staru hercegovačku narodnu poslovicu koja glasi: ne ide se konjem u lov na međede“, napisao je Vukanović na svom blogu. 
 

Tekst je satiričnog karaktera

Izvor: BUKA

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.