“Ja sam njemački kancelar i nevakcinisanih!”

Nova savezna vlada želi da djeluje fleksibilno u borbi protiv pandemije korone. Prema riječima saveznog kancelara Olafa Scholza, neće biti „crvenih linija“.

Kancelar Olaf Scholz ne želi da isključi bilo kakve mjere u borbi protiv korona virusa. „Ne smije biti ‘crvenih linija’, ova pandemija nam je to zaista pokazala. Uvijek moramo da budemo spremni da preispitamo kurs ako to okolnosti zahtevaju.Tada se mora delovati brzo i odlučno”, rekao je on za list „Bild am zontag”.

Političar SPD-a ne odbacuje kategorički ni zatvaranje tokom božićnih praznika u Njemačkoj. Odgovarajući na pitanje, on je rekao: „Savezna vlada i pokrajine su upravo preduzele veoma rigidne mjere. Svakodnevno ćemo provjeravati kako se one sprovode i da li su dovoljne”.

Zabrinutost izaziva iznad svega, nova varijanta virusa Omikron. Stručnjaci očekuju da će se virus brzo proširiti u Njemačkoj i – kao političari – pozivaju na vakcinaciju i dopunsku vakcinaciju.

Scholz: Njemačka nije podijeljena

Ali, kada je riječ o vakcinaciji, i dalje postoji dio društva koji odbacuje vakcinu – iz raznih razloga. Prema Institutu Robert Koch (RKI), 69,5 posto ukupne populacije u potpunosti je vakcinisano protiv virusa. 18,7 miliona ljudi (22,5 posto) primilo je dopunsku vakcinu.

Ipak, kancelar ne smatra da je Njemačka podijeljena na vakcinisane i nevakcinisane ljude. „Ogromna većina građana se vakcinisala. Mnogi žele da to urade uskoro jer su prevazišli svoju zabrinutost”, rekao je on. Olaf Scholz želi jedinstvenu Njemačku i rekao da je on „kancelar i nevakcinisanih“.

Različita mišljenja ne znače odmah podjelu društva, dodao je Scholz. „Mi možemo i da se svađamo. Uvjeren sam da većina nevakcinisanih, kao i ja, smatra da su ovi skupovi sa bakljama odvratni”, reako je kancelar. Prije nekoliko dana, protivnici korona politike prodefilovali su sa bakljama ispred kuće saksonske ministarke zdravlja Petra Kopping (SPD).

Opširnije na OVOM linku.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.