KADA JE TO REKLA TITU, ODVELI SU JE I NIKO JE VIŠE NIJE VIDEO! Šok svedočenje: Ona je razotkrila Brozov identitet

Slavka Čolić otvorila je dušu i prisetila se jednog nevjerovatnog događaja o kome niko do sada nije znao.

Savka Čolić bila je šef Titove posluge na Belom dvoru. Ona je svojevremeno riješila da progovori o Josipu Brozu i tada je otkrila neke zanimljive stvari iz maršalovog života.

Kaže kako su svi mislili da je Tito naš čovek.

„Ja i danas imam tako neki osećaj. Ali kad se pogleda malo bolje i kad se čitaju knjige dolazi se do zaključka da je on ipak bio Austrijanac“, kaže Savka.

Napominje da Slavko Broz nije priznavao Tita kao brata.

„Slavko nije priznavao da mu je Josip Broz brat. A jednom je Titu došla tetka u Beograd. Teča je valjda umro pa joj je on našao stan kod Belog dvora, tu preko puta. I jednom ona sedela sa Titom i odjednom reče – Moj Josip nije imao prst, a ti imaš celu ruku. Tito joj ništa nije rekao, samo se smejao. Ali zato su posle tu tetku odveli, niko ne zna gde. I niko je više nije video“, priča Savka Čolić.

Govoreći o odnosu Tita i njegove nevenčane supruge Zdenke, ona kaže da je sa njima provela ceo rat u istom šatoru.

„Ja sam bila u Titovom šatoru čitavo vreme rata, zajedno sa Zdenkom i pratiocima. Oko njegovog šatora su bile dve straže. I te priče kako je napadao tuđe žene nisu bile tačne. Gde će on napadati tuđe žene, pa sto stražara je bilo oko njega. To su priče samo. On je možda bio u mladosti ženskaroš. Doduše on je govorio uvek da voli žene“, kaže Savka Čolić.

Kada se Davorinka razbolela od tuberkuloze i kada je otišla Golinku mi smo znali da joj nema povratka.

„Tito je nikada nije posetio na Golinku. Ja sam joj odlazila u posetu a Tito je uvek vodio računa da joj se dostave svi potrebni lekovi. Davorjanka je čak te godine žlele ada spremi proslavu 1. maja. A, baš tog dana je umrla. Sahranjena je u Belom dvoru. To je bila njena želja. Govorila je Titu – tu me sahrani gde će moje devojke da mi pevaju na grobu. Tražila je da niko ne plače i da ne kuka na grobu, nego da se pevaju partizanske pesme“, priča Savka Čolić.

Napominje kako je Davorjanka herojski podnela tu svoju bolest.

„Bila sam na njenoj sahrani. Sahranjena je na mestu gde je inače nas pet-šest dolazilo, kad završimo posao, da pevamo. Tito je tog dana samo bio u toj kapelici gde je bio njen kovčeg ali nije prisustvovao sahrani“, ispričala je ona.

Kaže da je tačno da su se njih dvoje svađali ali ističe da je uvek bio neko treći kriv i da to nisu bile neke velike svađe.

Prisustvovala sam kad se Davorjanka svađala sa Titom. Ali uvek je neko treći bio kriv, neko ko se umeša. Da je do njih dvoje bilo, oni se ne bi svađali. Čim se posvađaju, ja izađem. Nisu to bile velike svađe. Ona je bila pametna i pravedna devojka“, rekla je Savka.

(MONDO)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.