“Hitno zaustaviti radove na HE Buk Bijela, na toj lokaciji je masovna grobnica”

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić pozvao je Institut za nestale osobe i Tužilaštvo BiH da obustave radove na pripremi terena za izgradnju hidroelektrane Buk Bijela, s obzirom da je na toj lokaciji ekshumirano više desetina ubiejnih Bošnjaka.

Salkić je takođe istakao da udruženja koja traže nestale Bošnjake imaju informacije da se upravo na toj lokaciji nalazi masovna grobnica koja krije tijela Fočaka ubienjih u logoru KPD u Foči početkom 1992. godine.

“Ako se nastave pripremni radovi, oni se mogu tretirati i kao akt trajnog skrivanja lokacija masovnih grobnica i onemogućavanje porodica u pronalasku nestalih osoba. Zbog toga je neprocjenjivo važno da dođe do obustave radova”, poručio je.

Salkić očekuje brzu reakciju Tužilaštva i sprječavanje trajnog skrivanja istine i onemogućavanje pronalaska tijela ubijenih Bošnjaka Foče, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika RS.

Izvor: N1

1 Komentar

  1. Joj narode kakvih budala u politici ima.Pa pola njih bi trebalo na psihijatriju.Ovih dana velike političke krize,nezadovoljstva i anarhije niko od zvaničnika,od lidera partija do poslanika nije razmislio pa rekao.Sve same gluposti baš kao djeca u školi.Stidim se politike,političara i politikanata koji su svoje karijere izgradili na prevarama obstrukcijama i korupcijama.Daleko im kuća.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.