Saopštenje Udruženja porodica 4+ Trebinje

Poštovane višečlane porodice i članovi udruženja 4 + Trebinje.

U proteklim danima obratili smo se sa pismenom molbom gradonačelniku Trebinja, predsjedniku Skupština grada, načelniku odeljenja za obrazovanje, porodicu i sport kao i svim odbornicima lično.

Naša molba i inicijativa sastoji se u tome da se na narednom zasjedanju skupštini grada Trebinja a prije usvajanja budžeta uvrsti u tačku dnevnog reda odluka da se naše Udruženje porodica sa četvoro i više djece Trebinje proglasi od lokalnog interesa za grad Trebinje, kao i dodjela mjesečnog pronatalitetnog dodatka shodno budžetu grada za svaku porodicu tj. majku sa četvoro i više djeca sa uslovom da u porodici ima barem jedno maloljetno djete.

Na nedavnom kolegiju pred zasjedanje i zakazivanje skupštine našu inicijativu je predložio i podržao odbornik Ilija Mastilović koji je inače i član našeg udruženja. Prijedlog nije prihvaćen većinom suzdržanih glasova prisutnih delegata i šefova stranačkih klubova.

Naredna sjednica skupštine grada je zakazana za 15.12.2021 godine gdje će odbornik Mastilović, a shodno pravilnikom Skupštine uložiti amandman na predlog da se uvrsti u dnevni red naša molba tj. inicijativa i samim tim glasanjem svih prisutnih odbornika donosi se odluka.

Leutar.net Saopštenje Udruženja porodica 4+ Trebinje

Takođe kada se prihvati ova tačka u dnevnu red glasat će se i o njenoj odluci.

Ovom prilikom u ime svih višečlanih porodica našeg udruženja prijateljskim i dobronamjernim apelom MOLIMO sve Vas koji sjedite u skupštinskim klupama da iskreno i krajnje ljudski prihvatite i budete ZA ovu našu inicijativu za koju ćemo se svima Vama od srca i javno zahvaliti.

Takođe ćemo se javno imenom i prezimenom zahvaliti i svima Vama koji budete PROTIV, a nadamo se da, ako se iskreno želite zalagati za bolju demografsku sliku koja je na katastrofalnoj skali u našem gradu, da takvih među Vama neće ni biti.

Napominjemo da se odmah nakon naše gore pomenute pismene molbe i inicijative pojavile glasine da postoji ideja da će se u našem gradu registrovati još jedno „Udruženje 3+“ roditelja sa troje i više djece, što su mi potvrdili pozivi majki našeg udruženja koje su mi prenjele informaciju da ih je telefonski kontaktirao gospodin Nenad Miličević, inače Načelnik jednog od odjeljenja u lokalnoj upravi grada Trebinja, tražeći od njih da se učlane u novo udruženje koje će se u što kraćem roku ovih dana i registrovati u našem gradu.

Poštovani sugrađani!!!!

Dao Bog da u našem gradu bude što više udruženja koji će biti promoteri PORODICE I NATALITETA. Podržavam budući rad i aktivnosti tog novonastalog udruženja 3+ i sam ću lično ako vidim da to udruženje nije pod uticajem bilo koje politike se odazvati i biti član tog udruženja, ali niko nema pravo da dijeli porodice, majke i našu djecu. To je diskriminacija i to sigurno nećemo dozvoliti bilo ko da je u pitanju. Branićemo se svim ljudskim i pravnim sredstvima.

Bojimo se i sumljamo da je to ona ista matrica koja je razjedinila naše borce i penzionere u više udruženja pa su na kraju samo pojedini inicijatori i manipulatori imali svoju političku i ličnu korist a ostali samo izmanipulisani na obe strane i nisu ništa dobili. Kažem sumnjamo, a nikako za sada da i tvrdimo.Vrijeme neka pokaže.

Znam samo da je naše udruženje zajedno sa našim porodicama PRIJATELJ ovog grada i ja kao Predsjednik lično sam branio i uvijek ću da branim te loše političke uticaje i kontrolu nad ovom zdravom cijelinom bez obzira koja je politička opcija u pitanju.

Poštovani gradski oci, shodno zakonu, pravilniku i poslovniku skupštine grada Trebinja kao i odluci Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva koju smo vam dostavili gdje se naše udruženje na republičkom nivou proglasilo od javnog interesa za Republiku Srpsku, možete ako postoji volja i razum udovoljiti ovim našim molbama a želja nam je da se svi zajedno, jedinsveno okupite oko ove inicijative i naših budućih zdravih prijeloga koji će nadamo se zaustaviti ovu demografsku katastrofu u našem gradu.

U prilog dajemo podatke koje su to lokalne zajednice, opštine i gradovi u Republici Srpskoj do sada usvojile gore navedene inicijative: Istočno Novo Sarajevo, Rudo, Pale, Novi Grad, Banja Luka, Bileća, Zvornik, Laktaši, Istočna Ilidža itd., a u pripremi za usvajanje još neke lokalne zajednice.

Srdačno Vas pozdravljamo!

PREDSJEDNIK UDRUŽENJA
Aleksandar Sarić

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.