„PONOSAN SAM“ Dodik ističe da je Željka Cvijanović jedna od najvažnijih ličnosti u novijoj istoriji

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović jedna od najvažnijih ličnosti u novijoj političkoj istoriji, te da je ponosan na njen pristup, energiju i emociju kojima brani interese Srpske.

Dodik je, komentarišući informaciju da su tokom protekle posjete SAD Cvijanovićevu nagovarali da preuzme mjesto lidera SNSD, precizirao da je to učinio specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

On je demantovao navode crnogorskih medija da je to uradio nekadašnji američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, jer on više nije važan u američkoj politici, ali da je to urađeno kako bi se održala tema i napravila diskusija u okviru SNSD-a.

– Kada se vratila iz SAD Željka mi je rekla da su je ubjeđivali da prihvati da bude predsjednik SNSD-a. Željku dobro znam, riječ je o osobi koja je, sa stanovišta onoga kako se zalaže za Republiku Srpsku, jedna od najvažnijih u našoj novijoj političkoj istoriji – rekao je Dodik za ATV.

Dodik je istakao da su on i Cvijanovićeva najbliži saradnici koji su kao tandem godinama učinili mnoge dobre poslove za srpski narod i Srpsku.

– Uvijek sam bio ponosan na njen pristup, energiju i emociju kojom je branila naše interese kada smo zajedno bili u Briselu, SAD i na brojnim konferencijama. Željka je čovjek kojem bih sada povjerio da vodi Srpsku i da za 10 godina dođem i znam da će u međuvremenu učiniti sve najbolje za Republiku Srpsku – poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da Cvijanovićeva nije baš bila njihov srećan izbor za takve spekulacije.

On je rekao da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u pravu kada je jučerašnji kominike Savjeta za sprovođenje mira /PIK/ ocijenio kao saopštenje kolonijalne uprave, te da mu je samo žao što se on nije sjetio tog pojma.

– Što se njih tiče ništa se nije promijenilo u posljednjih 150 ili 200 godina, a što se nas tiče sve se promijenilo. Milanović je u tom pogledu bio veoma precizan i ja dijelim njegovo mišljenje. Tu se radi o slučajnoj turističkoj grupi ljudi koji su nešto pričali, mozgali o BiH i kao davali neke stavove, a niko ih nije ni pitao za to, niti uvažava šta kažu – naveo je Dodik.

Komentarišući protekli jednočasovni sastanak sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kremlju, Dodik je rekao da je to u rangu najviših počasti i maksimalno dostignuće u političkom smislu koje jedan čovjek sa ovih prostora može da doživi.

Dodik je rekao da je sa Putinom pričao o svakoj oduzetoj nadležnosti posebno, a najviše o vojsci.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.