Penzionerima u Banjaluci besplatan prevoz, Laušu sportska dvorana

BANJALUKA – Neki od novih projekata i programa koji će biti realizovani usvajanjem rebalansa budžeta su izgradnja multifunkcionalnog sportskog centra na Laušu, besplatan prevoz za penzionere s penzijom do 250 KM i za srednjoškolce i studente iz porodica sa četvoro i više djece, najavljeno je iz Gradske uprave.

Dodaju da su to i rekonstrukcija glavne saobraćajnice kroz Debeljake te rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za most u Česmi i izgradnju škole u Adi, za šta je Srbija uplatila sredstva na račun grada.

„Od značajnijih projekata to su i nastavak rekonstrukcije ulice u Priječanima, nastavak rekonstrukcije Parkića, dodatna sredstva za dvoranu na Laušu, rekonstrukciju starog mosta u Trapistima, dodatna sredstva za asfaltiranje puteva, ali i sredstva za modernizaciju putno-pružnog prelaza u Podgoričkoj ulici“, kazali su iz Gradske uprave.

Istakli su da je više od 700.000 KM predviđeno za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže.

„Pola miliona KM će biti uloženo u obnovu škola, ali i za dječja igrališta na Paprikovcu i Motikama, najveći grant ikada za Dom zdravlja, te izgradnju ambulante u Dragočaju i kupovinu digitalnog mamografa. Oko 200.000 KM  ide za sportske organizacije i klubove, a povećanje je predviđeno i za kulturu“, kažu iz Gradske uprave.

Naveli su da je grant za vjerske zajednice povećan za 210.000 KM, što je najveći iznos za ove namjene u proteklom periodu.

„Sredstva za boračko-invalidsku zaštitu povećana za 80.000 KM, a tekući grant za omladinske organizacije i organizacija za mlade povećan je za 50.000 KM, te za Strategiju demografske politike grada“, zaključili su iz Gradske uprave.

Izvor; Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.