Jovana Kisin Zagajac Begiću: Na diskriminaciju se odgovara BORBOM – pravnom, političkom, medijskom

Iako će mnogi ovaj momenat iskoristiti da operu ruke od ovog dječka, mislim da je ovo idealan trenutak da se rodi jedna nova politička priča i da kao borac za ljudska prava iznesem svoj stav:

— Javne ličnosti, takođe, uživaju zaštitu prava na privatni život, a u privatni život prvenstveno ulaze partnerski odnosi i seksualna orjentacija. Onaj ko je ucjenjivao Begića snimcima i pustio iste u eter počinio je više krivičnih djela koje će, nadam se, biti prijavljeni i procesuirani;

— Odbornici kao izabrani predstavnici naroda služe opštem dobru i interesu i daleko veći prekršaj za odbornika/poslanika je varati svoje birače, glasati po naređenju interesnih grupacija na štetu naroda, štovati partijskog vođu i dizati ruke za zakone koji su protivni volji naroda nego biti homoseksualac. U 21. vijeku smo valjda trebali naučiti da javna funkcija nema nikakve veze sa seksualnom orjentacijom;

— U pravnom aspektu Ivan Begić je oštećeno lice a počinioci krivičnog djela su ucjenjivači i ljudi koji su protivpravnim sredstvima došli do video snimka i isti proslijedili trećim licima i javnosti, a u moralnom aspektu, koristiti bilo šta iz privatnog života za politički obračun dovoljno govori o akterima koji vrlo često vode život sa 2 žene, 5 ljubavnica, 10 stanova kupljenih od naših para, jahtom od naših para, ljubavnikom od naših para itd. (kad smo već kod lažnog morala) i koji su na sve to spremni linčovati protivnika do mjere da mu unište ne samo javni život, već porodični, privatni i što je najgore – naruše zdravlje.

Ivanu Begiću, koji mi je inače kao političar jako išao na živce (lični stav) poručujem da nipošto NE VRAĆA MANDAT. Politika treba osobe iz LGBT zajednice koji će javno otvoriti pitanje (ne)prava pripadnika LGBT zajednice, politika treba hrabre osobe, osobe sa stavom. Nemoj da se pravdaš što si gay, što si Hrvat, što nisi ti ili tvoji bili „ust aše“, nemoj na diskriminaciju odgovarati povlačenjem i pravdanjem. Na diskr iminaciju se odgovara BORBOM – pravnom, političkom, medijskom. Ako ustraješ i pokažeš da možeš, stajem rame uz rame i braniću te svim silama.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.