Vulin: Za proteste neko dobro plaćen iz inostranstva

BEOGRAD – Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je danas da poštuje svakog građanina, njegov stav, zabrinutost, ali ne i to da vrhunac skupova, poput onog u subotu, bude demoliranje nečijih stranačkih prostorija, da se premlate ljudi ili zaustavlja hitna pomoć i blokira život.

Ministar je rekao da se na protestima širom Srbije okupila 31.000 ljudi, a da je naprednjaka „bilo više u samoj Areni i oko nje na proslavi 13 godina SNS“.

Prema njegovim riječima, ti građani treba da znaju da za proteste neko dobija „masnu donaciju“ iz inostranstva i da nemaju veze s ekologijom ili životnom sredinom.

„Trebalo bi jasno da kažu – da zalažemo se da Rokfeler fondacija odlučuje u ovoj zemlji… hoćemo da Dragan Ðilas bude najbogatiji u Evropi“, rekao je Vulin za TV Pink i naglasio da će protesti uskoro početi da dobijaju političke zahtjeve, jer je već tražena smjena članova REM-a.

Protest u subotu je, kako kaže, građane koštao 1,1 milion evra, a to je novac za koji je oštećen budežet, a mogao je biti iskorišćen za liječenje nekog djeteta.

„Bacili smo milion, nikome nije bolje, morali smo da plaćamo za vanredno angažovanje policije“, rekao je ministar i dodao da ne može da priča još i o dodatnim troškovima – koliko je koštala roba koja nije stigla na vrijeme, što su mnogi krenuli preko Rumunije pa nisu plaćali putarinu u Srbiji…

Vulin je izrazio žaljenje što je u subotu moglo da se čuje i s koliko gnjeva su pojedini govorili o žiteljima sela jadarskog kraja koji su došli da se vide i razgovaraju sa predsjednikom Srbije.

Ministar je posebnu zabrinutost iznio zbog zaustavljanja kola hitne pomoći, jer je svaka sekunda dragocjena za nečiji život.

Naglasio je da svi mogu slobodno da protestuju, ali da se zna gdje i da je bitno da se protest prijavi, što se ne čini.

„Napravi protest, okupi se gde hoćeš, zašto kvariš život komšijama“, rekao je ministar.

Izvor: Tanjug

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.