Vlado Đajić o rebalansu budžeta Grada Banja Luka: “Radi se o velikom kriminalu”

Vlado Đajić priča o kriminalu. Zvuči kao početak vica, ali stvarno se desilo.

Predsjednik GO SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić je na današnjoj konferenciji za novinare, u vezi sa rebalansom gradskog budžeta, izjavio da u SNSD-u imaju informacije da se radi o velikom kriminalu i da bi skupština trebalo da legalizuje kriminal Draška Stanivukovića. Đajić je dodao da će u sljedećih nekoliko dana biti podnesene i krivične prijave.

U nastavku vica Đajić bi trebao navesti da se sumnjiči za višestruki kriminal, od afere “Kiseonik”, preko izgradnje parking garaže UKC-a, optužbi za konzumiranje narkotika, do zloupotrebe pacijenata u stranačke svrhe i sumnjive nabavke nekretnina. Međutim, vic tu prestaje i počinje realnost u kojoj politička elita prolazi nekažnjeno za kriminal dok narod glođe kost koju mu elita “servira”. I tako do neke nove skupštine ili sledećih izbora.

Inače, Đajić je još izjavio da je skupštinska većina opredijeljena da radi u interesu građana Banjaluke. Dobrobiti politike SNSD-a su već osjetili zdravstveni radnici, a sljedeće su porodilje, kako ističe. Opredjeljenje stranke iz koje dolazi je da se okrenu unapređenju Banjaluke.

Dodao je da Drašku Stanivukoviću ništa nije sveto. naveo je da se nada da neće slagati porodilje.

“Nikakvi trikovi neće proći kod nas, imamo spisak porodilja i insistiraćemo da se isplati svima, a ne samo onima koje su podnijele zahtjev”, naveo je Đajić.

Što se tiče prisustva sljedećoj sjednici Skupštine, Đajić je poručio da će skupštinska većina prisustvovati ukoliko porodilje budu isplaćene.

“Imamo ozbiljne službe koje rade na analizi rebalansa i ozbiljno ćemo pristupiti tome. Nema govora o blokati grada, to radi sam gradonačelnik. Nije imenovao ni načelnike odjeljenja. To je zakonska obaveza Stanivukovića. On ima obavezu da dođe do podataka sve ijedne porodilje. Odluka skupštinske većine je jasna, radimo na pronatalitetnoj politici. Razmišljamo da i sljedeće godine sve porodilje dobiju tu naknadu”, naglasio je Đajić.

Izvor: Gerila.info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.