Stanivuković potrošio 700.000 KM na snijeg kojeg nema

BANJALUKA – Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke potrošio je 700.000 KM čisteći snijeg kojeg, prema izvještaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, skoro nije ni bilo u prvoj polovini godine.

Dodaju da uvidom u dokumentaciju Gradske uprave Banjaluka, Odjeljenja za saobraćaj i puteve – stavke zajedničke komunalne potrošnje, u stavkama rashoda za usluge zimske službe vidi se da je u budžetu za te potrebe bilo dodijeljeno 700.000 KM, prenose Vijesti.ba.

Kako se navodi, nešto manje od pola novca, i to 324.774,48 KM potrošeno je u januaru kada je bilo 10 snježnih dana, februaru sa tri i martu sa pet snježnih dana.

„Najstrašniji zimski uslovi koje je Stanivuković imao bili su u januaru kada je bilo 10 snježnih dana s prosječnom visinom snijega od 7,9 centimetara. Ostatak novca iz budžeta, tаčnije 375.882,52 KM dodijeljenih isključivo za čišćenje snijega potrošeno je u aprilu kada je imao tri snježna dana s prosječnom visinom snježnog pokrivača od 1,5 centimetar i maju i junu kada snijeg nije padao“, piše u podacima zajedničke komunalne potrošnje Odjeljenja za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka.

Podaci hidrometerološkog zavoda pokazuju da je snijeg u prvoj polovini ove godine manje padao u odnosu na prethodnu kada je Gradska uprava Banjaluka potrošila ukupno 587,435KM.

(Vijesti.ba)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.