Aleksandar Janković volonter u Crvenom krstu Trebinje već 23 godine

Međunarodni dan volontera, širom svijeta, obilježava se 5. decembra, a proglasila ga je Generalna skupština UN 1985. godine. Cilj je podstaći što veći broj ljudi na volonterski rad.

Aleksandar Janković je volonter u Crvenom krstu Trebinje pune 23 godine, 1998. godine se, kako kaže, upoznao sa blagodatima ovog posla.

„Kroz volonterizam smo upoznali mnoge ljude iz brojnih zemalja. Nakon ovog iskustva kroz koje smo prošli, ja samo mogu da kažem da volontiranje nije ništa drugo nego rad na sebi. Hoću reći da svoje slobodno vrijeme potrošiš u nešto pozitivno. U našem slučaju radili smo humanitarne aktivnosti. A, sa druge strane razvijaš mnoge vještine koje kasnije kombinuješ sa svojim znanjem i to ti koristi u životu. U principu, volonitiranje je jedan pozitivan način kako da radite na sebi i svima bih preporučio, posebno mladima, da svoje slobodno vrijeme potroše u nešto pozitivno i priključe se nekim volonterskim aktivnostima”, rekao je on.

Leutar.net Aleksandar Janković volonter u Crvenom krstu Trebinje već 23 godine

Gradska organizacija Crvenog krsta Trebinje će zahvalnice volonterima dodijeliti kada bude stabilnija epidemiološka situacija.

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.