Odbornik i član GO SNSD-a uhapšen zbog izbornih prevara

Odbornik u Skupštini opštine Odžak iz SNSD-a Damir Ivetić uhapšen je u akciji Federalne uprave policije zbog sumnje da je počinio pokušao prevare pri glasanju te poseban slučaj krivotvorenja isprave. Ova krivična djela se vežu za prošlogodišnje lokalne izbore.

Leutar.net Odbornik i član GO SNSD-a uhapšen zbog izbornih prevara

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) juče su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona uhapsili 41-godišnjeg muškarca inicijala D.I. iz Odžaka.

Kako su naveli iz FUP-a, uhapšena osoba se sumnjiči za počinjenje krivičnog djela prevara pri glasanju u pokušaju, a u vezi sa krivičnim djelom posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

„Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Orašju pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres prostorija koje spomenuta osoba koristi te su tom prilikom pronađena dva mobilna telefona, centralna procesna jedinica, kao i dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, a koji će se koristiti u postupku“, naveli su iz FUP-a.

Kako su precizirali, D.I. se sumnjiči da je u periodu od 24. do 27. avgusta 2020. godine, tokom postupka registracije birača za lokalne izbore 2020. godine, svojeručno popunjavao obrasce za prijavu za glasanje iz inostranstva za više osoba, koja je bez njihovog znanja i saglasnosti potpisao krivotvoreći njihove potpise, nakon čega je uz tako popunjene obrasce priložio fotokopije identifikacionih dokumenata, te ih proslijedio na e-mail adresu Centralne izborne komisije.

Iz FUP-a su naveli da će uhapšeni nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Posavskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Leutar.net Odbornik i član GO SNSD-a uhapšen zbog izbornih prevara

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, D.I. je zapravo Damir Ivetić, kadar SNDS-a i odbornik u Skupštini opštine Odžak. Također, Ivetić je član Glavnog odbora SNSD-a i predsjednik stranačkog odbora u Odžaku.

(Klix)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.