Nešto škripi: Nema slike sa sastanka Dodika i Putina

– Da li se Dodik uopšte sastao sa Putinom i u kojem svojstvu!? – Zašto ne postoji nijedna fotografija ili snimak današnjeg sastanka…? Samo nekoliko dana prije svi mediji propratili susret Vučića i Putina…Najava sastanka Vučić – Putin bila i na zvaničnom sajtu predsjendika Rusije, o susretu sa Dodikom nema ništa.

Uprkos gromoglasnim najavama medija pod njegovom kontrolom, kao i očiglednim namjerama da sastanak Milorada Dodika sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom predstave kao zvaničan i „sadržajan“, postoji nekoliko činjenica koje bacaju ozbiljnu sumnju na izvještaje tih medija.

– Zašto ne postoji nijedna fotografija ili snimak današnjeg sastanka, pa čak ni neka iz hotelskih hodnika ili ulaza u konferencijske sale kakve smo viđali ranije?

-Zašto na zvaničnoj web stranici ruskog predsjednika kremlin.ru nema nikakvog traga o tom sastanku?

Leutar.net Nešto škripi: Nema slike sa sastanka Dodika i Putina

– Zašto ni na jednoj novinskoj agenciji Ruske Federacije nema ni jedne jedine riječi predsjednika Putina o tom sastanku, a jedine dostupne interpretacije su one Dodikove i to prenesene sa sajta RTRS-a?

Leutar.net Nešto škripi: Nema slike sa sastanka Dodika i Putina

– Za ilustracije sastanka koirštene arhivske fotografije.

Sve to baca sumnju da li je zaista do sastanka i došlo i u kome svojstvu.

Leutar.net Nešto škripi: Nema slike sa sastanka Dodika i Putina

Logično bi bilo da se za susret Putina sa Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH, male i duboko podijeljene zemlje, bar negdje kao takav zvanično i pomene i u ruskim medijima.

Međutim, evidentno je da nešto ne štima.

Ovaj put sa ruske strane nije bilo ni slike ni tona za razliku ranijih susreta kada smo imali fotografije sa neformalnih lokacija i kurtoaznih riječi ruskog predsjednika, što se u Republici Srpskoj predstavljalo velikom podrškom Miloradu Dodiku.

Treba podsjetiti da je nedavni susret predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim predsjednikom Putinom zvanično najavljen od strane Kremlja i da je sam Putin Vučića bratski dočekao ispred rezidencije u Sočiju, gdje su proveli višesatne razgovore.

Vučićevu posjetu i razgovore sa Putinom propratile su sve medijske kuće i u Rusiji i izvan nje.

(BN)

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.