„Kao da smo pali s Marsa, pa ne znamo šta se ovdje dešava“ (VIDEO)

„Predstavnici međunardne zajednice su došli i rekli da će biti sankcije ako donesu zakon o vojsci i ako vrate vojsku. Oni su kukavice i čim ispadne problem bježe pod sto, a kada treba da se glumi srbenda onda se udaraju u prsa“

Najavljena posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće ko zna koja po redu kapitualacija Milorada Dodika koji se prepao stranaca i povukao, rekao je poslanik u NS Republike Srpske Nebojša Vukanović u emisiji „Puls“ BN televizije.

On je naglasio da Dodiku nije stigla ni za njega očekivana podrška od predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Vukanović tvrdi da se Dodik uplašio i povukao nakon razgovora sa predstavnicima međunarodne zajednice.

„Predstavnici međunardne zajednice su došli i rekli da će biti sankcije ako donesu zakon o vojsci i ako vrate vojsku. Oni su kukavice i čim ispadne problem bježe pod sto, a kada treba da se glumi srbenda onda se udaraju u prsa“

Tako da novih zakona, kaže on, neće ni biti, već samo informacije.

„Kao da smo mi pali s Marsa, pa ne znamo šta se ovdje dešavalo 20 godina, pa će nas oni informisati. Obavezaće Vladu da za šest mjeseci donese nove zakone. Sada nema zakona koji su najavljeni. To je njegova nova kapitulacija, ko zna koja u nizu“, kazao je Vukanović.

Nema ni podrške.

„Ima li nakon sastanka s Putinom da je Putin rekao da podržava Republiku Srpsku, nema! Je li mu Vučić jasno rekao da podržava dejtonsku BiH. Nema
podrške nikoga“, kategoričan je Vukanović.

On kaže da promjena izbornog zakona mnogo zavisi od međunarodne zajednice.

„Rejting ovog čovjeka kome ime ne želim da spominjem (Dodik) koji je danas bio u Moskvi, pa je išao u Budimpeštu, u Zagreb … je nula. On svaka dva dana ide na svoje televizije RTRS, ATV, RTL, ali je rejting nula. Ključno je da odbranimo kutije i da li će stranci dati slamku spasa Dodiku i ovoj crnoj trojci. Nema razlike između njega, Bakira i Čovića. Dajte nam skenere, otiske prstiju i kamere. To bi motivisalo ljude da glasaju. Ako bude regularno glasanje, 70 odsto glasova će da
dobije opozicija.“

Vukanović navodi da nije za jednu opozicionu listu jer je uvjeren da zasebne liste donose više mandata u Skupštini.

Što se tiča kandidata za najviše dvije funkcije, on kaže da je dogovor opozicije da to budu oni koji najviše uživaju povjerenja kod naroda.

„To je vrlo izazovno i vrlo odgovorno. Ako prođu oni prošla je sva opozicija, ako padnu oni, pali smo svi. Narod nema priliku za popravni. Nemojte misliti da je ovo laka borba. Vidite s kim imamo posla. Mnogi su izgubili glavu u borbi protiv ovog režima“, rekao je Vukanović.

Za Vukanovića idealno vrijeme za objavljivanje kandidata za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH je proljeće.

On tvrdi da je za oporavak Srpske ključna bila izborna 2014, ali da i danas nije kasno da se sistem uspostavi. Vukanović naglašava da će samo jedan pravedno raspodjeljen republički budžet vratiti nadu svi obespravljenim građanima Srpske.

Pogledajte VIDEO 1 i VIDEO2

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.