VIDEO: U nevesinjskoj osnovnoj školi vršnjaka udaraju nogama

Snimak vršnjačkog nas. ovih dana kruže društvenim mrežama, a akteri su djeca, osnovci iz Nevesinja.

Na snimku, koji je objavljen ovih dana na društvenim mrežama, vidi se udarnaje djeteta koji leži na podu, a cijela  situacija, što je najgore odvija se u učionici.

Da situacija bude još gora ovo nije usamljen slučaj jer se u nevesinjskoj osnovnoj školi istražuju dva slučaja vršnjačkog nas. u dva odjeljenja.

Prema informacijama roditelja koje su se takođe pojavile na društvenim mrežama radi se o učenicima sedmog razreda osnovne škole.

Da problem postoji i da se rješava potvrdila nam je i direktorica Osnovne škole ”Risto Proroković” Nevesinje Mara Šaran.

Šaran naglašava da se u školi postupa po zakonu i u skladu sa zakonskim aktima, kao i u skladu sa protokolom o postupanju u ovim slučajevima

„Pri samom saznanju odmah smo pristupili svim radnjama koje su zakonom propisane. Obaviještena  je i Policijska stanica i Centar za socijalni rad i Ministarstvo obrazovanja. Sve se radi u skladu sa zakonom i postupak je još uvijek u toku“, rekla je Šaran.

Dodaje da je i osoba koja je objavila snimke i imena djece, izložila opasnosti djecu i prijavljena je Policijskoj stanici Nevesinje.

Šaran u više navrata naglašava da je sve u postupku utvrđivanja od strane škole i svih nadležnih ustanova.

Vršnjačko nas. u posljednjih nekoliko godina u porastu je u cijeloj BiH i regionu.  Svako nekoliko dana u medijima ili na društvenim mrežama pojave se snimci.

VIDEO

Izvor: Top Portal

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.