Stanivuković o prijetnjama Gorice Dodik: Preplašen sam, neka objave

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je u Danu uživo da je zadovoljan dosadašnjim poslom koji je urađen u gradu na Vrbasu. Dodao je kako i građani Banjaluke prepoznaju njegovo zalaganje i da bi eventualni pokušaj njegovog opoziva bio „politički suicid“.

N1: Jeste li zadovoljni onim što ste uradili za godinu dana u Banjaluci?

Draško Stanivuković: Prezadovoljni. Zato što smo povećali rebalans i prijedlog budžeta. To ne pada sa neba, to dolazi vrijednim radom. Imamo veći budžet za 27 miliona KM. Besplatan prijevoz za dio penzionera. Mi se već 80 posto datih obećanja ispunili. Ja sam uradio svoj posao, predložio sam budžet, a Skupština je tu koja je korektiv. Moj stav je da budžet mora biti usvojen. Mi govorimo o rasporedi 27 miliona. To je historijski budžet u 21. vijeku.

Jesu li zadovoljni Banjalučani? Imate li povratne informacije? Da li ste štedili na nekim stvarima kojima građani nisu zadovoljni?

Ne znam da se štedilo na nečemu na čemu nije trebalo da se štedi. Mi smo smanjili naše plaće. Dali smo duplo manje sredstava na putovanja u odnosu na prošlu godinu kada se nije moglo putovati. Prema istraživanju imam veliku podršku. Pokušaj moga opoziva bi bio politički suicid.

Vi i Jelena Trivić bili ste nerazdvojni tokom kampanje za gradonačelnika. Jesu li vas “kandidature” za opšte izbore posvađale? Hoćete li joj biti saradnik?

Ja ću joj biti još veća podrška. Mislim da je to moja dužnost, ne samo prema Jeleni nego prema ideji opozicije. To je put kojim ćemo ići. Isticao sam hiljadu puta da ću prihvatiti ono što me zapadne. Moramo biti jedinstveni da nastavimo mijenjati stvari u RS. Naravno, vlast pokušava napraviti razdore između mene i Jelene, mi smo “preživjeli” važne izazove. Pokazali smo čvrstinu i pobijedili.

Sa Goricom Dodik, kćerkom Milorada Dodika, „ratujete“ na društvenim mrežama. Prijeti vam novim snimkom. Plašite li se šta bi moglo isplivati ovaj put?

Preplašen sam. Ako imaju bilo šta neka objave. To su njihove čaršijske priče. Ne mogu da nađu kriminal, korupciju, ponosno hodam gradom i čistog obraza… Mi koji se bavimo javnim pozivom moramo imati veći stepen tolerancije da istrpimo njihove kritike.

Vjerujete li DNS-u, u Prijedoru ste podržali njihovog kandidata Gorana Predojevića? DNS je za dio opozicije, posebno Nebojšu Vukanoviša, trojanski konj?

To treba biti predmet nas unutar i da sa konsenzusom izađemo (u javnost). Ne želim upirati prstom u mnoge koji upiru prstom u mene. Dovoljno sam politički sazrio.

VIDEO

Izvor: N1

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.