Niko kao Trebinjci!

I, dragi Trebinjci, kakav vam je osjećaj kada ste shvatili da aerodrom danas neće biti otvoren, a ni u martu sljedeće godine (kako najavi Aleksandar veliki)?

Prvi decembar su vam obećali svi redom, od državne do lokalne vlast, od ministarstva Srbije do ministarstva Republike Srpske.

Izgovori da je zbog korone kasne nisu izgovori jer i kada su obećali bila je korona. Izgovor da je do BiH, Hrvatske, minskog polja, eksproprijacije nisu izgovori jer su pred njima postojali i tada ti isti izazovi, kada su obećavali.

Sljedeće godine će vam opet isto pričati, opet će izaći bageri da nešto ravnaju, kao kada su pred izbore ravnali za most kod Studenca. Klinički centar više ne postoji ni u pričama, a sjećate se i nacrta i najava.

Fabrika kondoma ne postoji, nema ni žičare, ni hendeka, ni uskotračne željeznice, Nikole Tesle. Ništa ni od velike mašine koja melje kamenja i krš pretvara u obradivo zemljište. Nema helikoptera za potrebe Hercegovine, ništa od puta za Foču, a i ovi postojeći sve su lošiji. Uz Žegulju samo molitva pomaže, ništa od proširenja puta.

Reciklažnog centra nema, nema ni golf terena, ni Resorta, ni staze za Formulu 1. Istočna obilaznica stala kod mosta, od tunela dalje ništa. Zapadna u vazduhu. Velika ni na vidiku.

Svijetleće reklame po glavnoj ulici još uvijek svijetle, ništa od uniformisanja, popločalo se dvije, a treba još pet hiljada kvadrata u Starom gradu. Ove dvije prave već četiri godine, znači ostalih pet ovim tempom završiće za deset.

U ime obećanja da će dovesti mnoštvo investitora koji će pokrenuti proizvodne pogone u Trebinju, jedino se desila Investiciona konferencija.

I tako dalje, moji dragi Trebinjci….

„Iskustvo je riječ kojom ljudi nazivaju svoje greške“. Mi imamo i previše iskustva. Niko se nije upecao više puta na lažna obećanja kao Trebinjci.

Šta još treba da vam obećaju i ne ispune?

1 Komentar

  1. Odavno gluplji tekst ne pročitah. Ko se to upecao na priče o aerodromu,obilaznicama…..? Vjerovatno u čitavom Trebinju samo autor ako je i on a većina galasa kako glasa iz sasvim drugih razloga koje ću pokušati nabrojati. Velika većina glasača vlasti za njih glasa iz sasvim opipljivih razloga najčešće da bi on ili neko njihov zadržali ili dobili radno mjesto po njihovoj želji a to je najčešće na državnim jaslama gdije liježe plata bez mnogo truda i znanja, da bi dobili posao bez tendera a onda pritisli radnike da glasaju za vlast, da bi sredili pemziju, dobili „podsticaje“…….Procenat glasača vlasti koji glasaju iz ubjeđenja ili što vjeruju da će aerodrom ili bilo šta drugo biti napravljeno je sigurno jednocifren a vjerovatno je jednocifren i u promilima.Sa „opozicijom“ (SDSi PDP) je ista stvar s tim što SDS ima i dio glasača kolima je clock stao u 90-tim kojima je teško izračunati 2+2 ili navesti bar jedan razlog zašto glasaju kako glasaju ali će tako glasati do smrti. Jedina prava opozicija je Vukan ali on ima brdo problema od organizacije preko kadrova do sredstava. Zasad igra briljantno sa dva mobilna i solidnom platom sam je za 9 godina dogurao ispred mnogih stranaka sa 20-30 godina rada i organizacijama na nivou MZ.Međutim jedna lasta ne čini proljeće i pitanje je šta može sam ili sa skromnom organizacijom. Realno je vjerovatno da će na narednim izborima biti među prvih 5-6 partija a u najboljem slučaju bi mogao imati 20-30% i šta onda?? Sam ne može a za koalicijiju mora žrtvovati principe jer svi ostali bi samo da oni budu kalif umjesto kalifa a sa takvima se ne ide naprijed.Čak i da uspije formirati vlast teško će nešto moći promijeniti jer sve je to ispod površine uvezano ko tanka crevca od vlasti preko „opozicije“,državnog aparata do kriminala i biznisa a ko ne zna kako neka pogleda novi članak kod Nebojše Katića https://nkatic.wordpress.com/2021/12/01/nezavisni-kandidati-i-slicne-zablude-objavljeno-u-dnevniku-politika-od-1-12-2021/ .Čak i ako sve to uspije uopšte be ne bi čudilo da se formira „velika koalicija“ protiv njega jer je većina SDS I PDP bliže SNSD nego njemu.Sve pod uslovom da i on ne želi samo mjesto kalifa što nije nemoguće ali je zasad malo vjerovatno sve u svemu kakav je takav je boljeg nemamo.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.