Vučić o blokadi: To su bili gumeni čekići

Beograd 30. novembar 2021. Makisko polje, Makis, gradiliste, Beogradski metro Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Svi koji su koristili čekiće na protestu u subotu treba da odgovaraju, ali niko od oštećenih se još nije javio, rekao je predsednik Aleksandar Vučić danas prilikom obilaska radova na Makišu, odgovarajući na pitanje Nova.rs.

Na pitanje predsedniku ko su ljudi koji su koristili čekiće u subotu na protestu u Šapcu, Vučić je rekao:

„Imali ste ljude neke sa gumenim čekićem. A imali ste ljude sa pravom sekirom koji su branili Violu fon Kramon u Nedeljicama. Pa jel’ sekira jača od čekića? Svi koji su koristili čekić treba da odgovaraju, ali niko se nije javio da je oštećen, a šta je hteo ovaj sa sekirom? Da bere cveće? Došli ljudi, ne prijavljuju ništa, a to što je protiv zakona (misli se na blokadu puteva, prim. ur.)…“

„“E, sad ćemo da blokiramo puteve u Srbiji, mi smo bogovi, odlučili smo da blokiramo puteve“. Dovedu teške mašine kojima blokiraju most, izubi jaju čoveka na mrt vo ime i onda kažu „malo smo te izubijali, ti si to zaslužio, trebalo je sve da vas po bijemo“. Kad ste videli da se neko zaletao na opoziciju kolima“, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao:

„Te fore hibridnih ratova, to meni nemojte da prodajete, ja sam veteran u politici. Da ih posavetujem – vi to lepo činite, samo nemojte da tučete ljude. Ja ću da idem da ih slikam svuda po Srbiji“, rekao je predsednik.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.