U Novom Sadu policija sklanja demonstrante, ima i uhapšenih

Građani Novog Sada blokirali su most Duga u tom gradu, a u jednom trenutku došlo je do sukoba policije sa aktivistima.

Prilikom dolaska aktivista do mosta, nije bilo pripadnika policije da ih zaustavi, u više džipova su pojavili tek kad su oni došli na most. Onda su stvorena dva kordona, jedan je prišao  demonstrantima iz pravca Petrovaradina. Jedna blokada je napravljena u centru grada, jedna na ovom na mostu u Novom Sadu, javlja reporterka N1.

Situacija je napeta, tu je Žandarmerija.

Građani viču „Izdaja, izdaja“, skandiraju protiv predsednika države Aleksandra Vučića, uzvikuju „Srbija nije na prodaju“.

Tu su aktivisti brojnih novosadskih organizacija i veliki broj građana, veliki broj mladih ljudi, navodi reporterka N1.

Policijska blokada sačekala je aktiviste ispred PS Savski venac u Beogradu, nadomak Gazele. Bilo je nadgurivanja aktivista s policijom, bilo je i verbalnog sukoba. Nekoliko građana je došlo u sukob s policijom, ali reporter N1 navodi da ne može da kaže da li je bilo prekomerne upotrebe sile. To je trajalo desetak, 15 minuta.

Aktivisti kažu da će pokušati da nađu drugi put, navodeći da ne odustaju od svog cilja, i okrenuli su se na drugu stranu, navodi reporter N1. Nešto kasnije su došli u Ulicu kneza Miloša, ali ih je i tamo sačekao kordon žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracije.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.